21 C
Rīga
pirmdien, augusts 10, 2020

Vasaras garša: Jauno kartupeļu salāti ar sinepju mērci

 

Foto: Lifehacker.ru

Vienkārši pagatavojami, sātīgi, silti un oriģināli kartupeļu salāti ar sinepju mērci – šis būs tavas vasaras favorīts!

Sastāvdaļas:

500 g jauno kartupeļu,

sauja valriekstu, 1 aklažāns,

6-8 ķiršu tomātu,

1 daiviņa ķiploka,

1 ēdamkarote sinepju sēklu,

1 ēdamkarote saldo sinepju,

½ ēdamkarote citrona sulas,

¼ glāze olīveļļas,

1 tējkarote medus,

sīpolloki un baziliks.

Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgā un nosusini kartupeļus, sadursti tos ar dakšu, apsmidzini ar eļļu un apber ar sāli un pipariem.

Atsevišķi sagriez baklažānu, uzber sāli un noliec malā.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem, liec iekšā kartupeļus un cep 30-35 minūtes (vai kamēr gatavs).

Aptuveni pēc 15 minūtēm kartupeļu pannā samet arī baklažānu.

Kamēr dārzeņi ir cepeškrāsnī, var gatavot sinepju mērci. Sajauc abus sinepju veidus ar citronu sulu un medu. Pievieno šķipsniņu sals. Pakāpeniski pievieno arī olīveļļu.

Gatavos dārzeņus atdzesē 5-7 minūtes. Pēc tam kartupeļus mazliet saspied (tas ļaus mērcei labāk uzsūkties).

Samaisi siltos dārzeņus ar sagatavoto mērci un atstāj uzsūkties (aptuveni stundu).

Pasniedz, pievienojot sagrieztus tomātus, zaļumus un riekstus.

 

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!