4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Nebaidies par to runāt: Lietas, ko attiecībās nevajadzētu noklusēt

 

Couple watching sunset from popular view point in Los Angeles, C by Cristian Negroni on 500px.com

Būšana ilgstošās romantiskās attiecībās sniedz mums daudz jauku brīžu, bet, neraugoties uz to, ik pa laikam nākas saskarties arī ar izaicinājumiem. Lielākais no visiem ir atklāta komunikācija (it īpaši par lietām, kas tevi satrauc vai nomāc). Ja tavās attiecībās viss ir kārtībā, tad tev nevajadzētu baidīties brīvi runāt par šīm lietām:

Viņš tevi sāpināja. Strīdi notiek, un dažkārt tie ir patiesi sāpīgi. Vienīgais veids, kā tikt tam pāri, ir atklāti pateikt, kā tu jūties. It īpaši tad, kad partneris pats tev to pajautā. Nesaki, ka viss ir kārtībā, ja tā nav. Ja viņš ir tevi aizskāris, tev nav par to jāmelo. Pastāsti, kas viņa teiktajā tev nepatika, un varbūt jums izdosies to izrunāt mierīgi.

Tev vajag vairāk laika sev. Tu esi neatkarīga sieviete, un dažreiz tev vienkārši vajag laiku, ko veltīt tikai sev. Ja tu attiecībās izjūti klaustrofobiju, tas nenozīmē, ka uzreiz ir jābēg. Iespējams, ka tev vienkārši vajag pāris stundas vienatnē. Nebaidies to savam partnerim atklāt.

Tu neesi TAJĀ omā. Ir normāli ik pa laikam nebūt omā. Ja tu jūti, ka konkrētajā brīdī ir kaut kas, ko tu nevēlies darīt vai arī tev negribas nodarboties ar seksu, pasaki to. Tas būs labāk, nekā, ja tēlosi, ka viss ir kārtībā.

Tu esi TAJĀ omā. Par to runāt ir tikpat svarīgi. Tev varbūt varētu šķist mazliet neērti un nepareizi pārtraukt savu vīrieti, kad viņš skatās futbola spēli, bet spēli var arī ierakstīt vai noskatīties vēlāk. Bet tava vēlme pēc tuvības var arī pazust uz ne tik drīzu atgriešanos.

Tu satraucies, ka viņš tev nezvana/neraksta pietiekami bieži. Kad jūs tikai uzsākāt savas attiecības, viņš tev zvanīja ļoti bieži. Laika gaitā zvanu skaits ir sarucis, un tev šķiet, ka ir par maz? Pasaki to viņam! Varbūt viņam vienkārši šķiet, ka ikdienā nav tik daudz, par ko runāt vai arī viņš ir aizņemts, tāpēc aizmirst tev piezvanīt.

Tev ir finansiālas problēmas. Ja tavs partneris vēlas doties ceļojumā vai paēst vakariņas smalkākā restorānā, bet tu to nevari atļauties, runā! Tev nav jālien no savas ādas ārā, lai tikai viņu iepriecinātu. Ja tu viņam esi svarīga, viņš sapratīs situāciju vai pat palīdzēs tev to atrisināt.

Gultā viņš dara, kaut ko, kas tev nepatīk. Cik ilgi tu to pacietīsi? Labāk uzreiz pasaki, kas “strādā” un kas, nē. Pie tam, tu vari vērst uzmanību uz to, kas tev patīk, tādējādi iedrošinot viņu darīt to biežāk.

Tu domā par nākotni, un vēlies tajā redzēt arī viņu. Zini, ka nevēlies bērnus? Pasaki viņam par to. Vēlies drīzumā apprecēties? Pasaki viņam. Vēlies apceļot pasauli un pārvākties uz dzīvi kādā citā valstī? Pasaki viņam! Tas ir ļoti svarīgi, ja jūsu plāni nesakrīt…

Viņam ir jāpalīdz tev mājasdarbos. Ir 21.gadsimts! Jau sen garām ir laiks, kad visi mājasdarbi gūlās tikai uz sievietes pleciem. Vīrietim būtu jāsaprot, ka sieviete nevar gan strādāt algotu darbu, gan pēc tam vēl “vergot” mājās.

Viss notiek pārāk strauji. Ja tev šķiet, ka attiecības attīstās pārāk strauji un tu vēlies mazliet lēnāku tempu, pastāsti viņam par to. Varbūt viņš nepareizi uztver tevis raidītos signālus.

 

Avots: Bolde.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.