13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ko darīt, ja partneris vairs nevēlas nodarboties ar seksu?

 

Anna IX by Galina Tcivina on 500px.com

Vēlme nāk un iet. Kādu laiku tu vari mīlēties katru dienu, pēc tam saprast, ka vēlme rodas labi, ja reizi nedēļā. Tieši tāpat var notikt arī ar tavu partneri, un tas ir normāli.

Protams, kad partneris zaudē interesi par seksu, ir ļoti grūti to uztvert mierīgi. Šeit gan ir svarīgi atcerēties: pastāv daudz iemeslu, kāpēc cilvēks vairs nevēlas fizisku kontaktu, un tajā brīdī viņš ir jāatbalsta. Kā?

Neliec partnerim justies slikti. Pēc tam, kad tu saproti, ka vēlmes neesamība nav saistīta ar tevi un tavām darbībām, godīgi pastāsti partnerim, kā tas tevi ietekmē. Nenosodi un nepazemo, bet, lai viņš zina, kā seksa trūkums iespaido tevi.

Izproti iemeslus. Ieklausies partnera skaidrojumos par to, kāpēc viņu vairs neinteresē tuvība. Iemesli var būt patiesi dažādi: stress, antidepresanti, trauksme vai pat slimība. Ja atbilde ir „vienkārši negribu”, tad tur ir nepieciešams papētīt sīkāk. Veselīgās attiecībās partneris centīsies darīt tā, lai arī otrs cilvēks paliek laimīgs.

Koncentrējies uz citām jūsu attiecību pusēm. Jā, sekss ir svarīga attiecību sastāvdaļa, bet ir arī svarīgākas lietas. Ja tu koncentrēsies tieši uz tām, jūsu saikne var kļūt spēcīgāka. Jo vairāk tu koncentrējies uz problēmu, jo šausmīgāk tā izskatās. Dariet kopā kaut ko jautru, atrodiet jaunas intereses, un tu jutīsi, ka kļūstat tuvāki.

Restartējies. Ar laiku jebkuras attiecības var ierūsēt. Pamēģini tās restartēt. Ja šī funkcija lieliski nostrādā ar datoru un telefonu, tad arī jūsu seksuālajā dzīvē var. Padomā par veidiem, kā tu vari jūsu starpā atjaunot dzirkstelīti.

Aizbrauciet projām. Atvaļinājums arī ir restartēšanās. Pie tam, visiem patīk kaut kur aizbraukt un pamainīt ierasto vidi. Dažkārt jaunas vietas spēj atdzīvināt attiecības un jūtas.

Parunā ar profesionāli. Ja tu nekad neesi gājusi pie psihoterapeita, tad tagad būtu īstais laiks. Ģimenes terapija var ne tikai palīdzēt atrisināt seksuālās problēmas, bet arī uzlabot citas jūsu attiecību jomas.

Galu galā runa ir par jūsu attiecībām un saikni vienam ar otru. Par to, ko jūs abi vēlaties attiecībās. Ir jātiek ar to galā un jāstrādā ar tām jomām, kurās ir nepieciešamas korekcijas.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.