1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

The Pink Elephant, Ezeri un citi mākslinieki uzstāsies Vegānfestivāla Ieskaņu koncertā

 
“The Pink Elephant”/ Foto: Publicitātes

Piektdien, 21. jūlijā klubā Autentika (Bruņinieku ielā 2, Rīgā) norisināsies Latvijas pirmā Vegānfestivāla Ieskaņu koncerts. Tajā uzstāsies vairākas pieprasītas pašmāju grupas un skanēs dzeja. Spēku atjaunošanai koncerta apmeklētājiem tiks piedāvātas gardas vegāniskas kūkas.

Vegānfestivāla Ieskaņu koncerta dalībnieku vidū ir psihodēliskā roka apvienība “The Pink Elephant”, avangarda popgrupa “Ezeri”, dzejas un indie mūzikas ansamblis “Čukstu gaitas”, kā arī jaunais dīdžejs Daniels Rogulis (DJ Speez).  

Grupas “The Pink Elephant” pirmais albums “Mellowing” izdots 2015. gadā. Pēc veiksmīgas koncerttūres grupa ierakstīja otro albumu “Cassette Concert”. Tas tika izdots ierobežotā tirāžā, tikai kasešu formātā un ceļoja grupas cienītāju vidū no rokas rokā, iegūstot noslēpumainības auru. Savukārt grupas “Ezeri” debijas albums “Ogle” iznāca pērn, saņemot klausītāju un mūzikas apskatnieku plašu atzinību. “Ezeri” radās kā dziedātāja, ģitārista un komponista Miķeļa Putniņa solo projekts, kas šobrīd izaudzis par trio. Patlaban grupa strādā pie sava otrā albuma. Dzejnieka Emīla Buiķa vadītais ansamblis “Čukstu gaitas” kombinē mūziku, ko veido divas balsis, taustiņi, vijole, ģitāra un bungas, ar paša Emīla rakstīto dzeju. Vakara noslēgumā par koncerta apmeklētāju dejotvēlmi gādās Daniels Rogulis (DJ Speez), kas klausītājiem sola visdažādāko mūzikas stilu sajaukumu.

Vakara gaitā koncerta apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par Latvijas pirmo Vegānfestivālu, kas gaidāms šī gada 26. augustā K. K. fon Stricka Villā, kā arī pieteikties tā palīgos. Ieskaņu koncerta apmeklētājus uzrunās Vegānfestivāla draugi: fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš, baletdejotājs Raimonds Martinovs un dzejnieks Emīls Buiķis. Kaspars Ozoliņš uzsver: “Vegānfestivāls ir svarīgs, lai saprastu un uzzinātu, kas patiesībā tev ir vajadzīgs un ko tu vari mainīt, lai mazāk kaitētu sev un citiem.”

Vegānfestivāla apmeklētājus vasaras beigās gaidīs lieliska mūzika, gardi ēdieni, izglītojoši pasākumi un tirdziņš. Vegānisma festivāli ir populāra tradīcija daudzās Eiropas valstīs, taču Latvijā šāds pasākums tiek rīkots pirmoreiz. Vegānfestivālu un Vegānfestivāla Ieskaņu koncertu organizē sabiedriskā organizācija dzīvnieku aizstāvībai “Dzīvnieku brīvība”. Vairāk par gaidāmo notikumu var uzzināt festivāla mājaslapā: http://veganfest.lv/lv.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.