1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

10 viltības, kā izvēlēties tikai labākos un svaigākos produktus

 

Vegetables. Organic food. by Sergey Kotenev on 500px.com

Iepērkoties veikalā, mēs esam raduši ņemt to, kas mūsu acij šķiet pievilcīgāks. Bet, vai tas ir pareizi? Ne vienmēr skaists, nozīmē arī garšīgs un veselīgs.

Cietais siers. Pērkot cieto sieru, vajadzētu pievērst uzmanību vairāk lietām – krāsai jābūt vienmērīgai, caurumiņiem jābūt izvietotiem daudz maz vienmērīgi pa visu gabalu. Ja tu paspied sieru, un tas nepieņem atpakaļ savu sākuma formu, tad labāk tādu nepērc.

Gaļa. Svaigas gaļas krāsai ir jābūt maigi rozā, nevis tumši sarkanai, pelēkai vai vēl kāda citādai. Pievērs uzmanību taukainajai gaļas daļai – tai ir jābūt spīdīgai un maksimāli gaišai. Pēc taustes gaļai ir jābūt tādai, ka tā atgūst savu sākotnējo formu, ja tajā iespiež pirkstu. Tai nav jālīp.

Maltā kafija. Izvēlies kafiju, kuras cena ir viduvēja. Lēts produkts diez vai būs labs, bet dārgs ne ar ko garšā neatšķirsies no viduvējā. Labu malto kafiju nekad neiesaiņos plastmasas burkās – tikai metāla vai stikla. Derīguma termiņam nevajadzētu būt ilgākam par 18 mēnešiem.

Medus. Dabīgajam medum ir jābūt diezgan caurspīdīgam un vienmērīgā krāsā. Ja medus lāsi parīvēs starp pirkstiem, tad kvalitatīva prece būs viegla un labi iesūksies ādā.

Saldējums. Izvēloties saldējumu, obligāti lasi sastāvu. Bieži vien deserts, kuram ir ogu garšas, nevar lepoties ar dabīgām izejvielām. Ir labi, ja saldējumā, kā piedeva, ir tikai rieksti, sukādes vai marmelāde. Sasaldētais ledus vispār ir viens liels konservants.

Šokolāde. Pirmkārt, izvēloties saldējumu, ir jāpievērš uzmanība sastāvam: jo tas ir īsāks, jo labāka ir šokolāde. Kvalitatīvam produktam ir jāsatur tieši kakao. Pie tam, labāk ir ņemt to šokolādi, kuras sastāvā ir kakao eļļa, nevis augu.

Zivs. Svaigai zivij acis ir dzidras – duļķainas norāda uz to, ka zivs nav pirmā svaiguma. Žaunām ir jābūt spilgti sarkanām (vai gaiši rozā), bet pārējai zivs daļai jābūt plastiskai – ja zivi paņem rokās, astei ir brīvi jānokarājas.

Maize. Svaigai maizei nav jābūt cietai, tāpēc veikalā vienmēr ir jāapčamda tas, ko ņemsi. Labāk neņem maizi, kas ir iepakota polietilēna maisiņos – tāds iepakojums palīdz maizei ilgāk nepelēt, bet jau pēc neilga laika maize zaudē savu garšu.

Burkāns. Tas ir pavisam vienkārši: jāņem ir to, kas nav pārāk spilgts, ir bez plankumiem un ir maza izmēra.

Sīpolloki. Ir rūpīgi jāapskata robežo starp zaļo un balto daļu. Ja robeža ir izteikta, tad loki ir labi. Ja izplūdusi – loki būs pārāk cieti.


Avots: Adme.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.