6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Tu strādā tikai naudas dēļ: Kā zināt, ka ir pienācis laiks mainīt darbu?

 

At the Office by Eric Akaoka on 500px.com

Periodiska darba vietas maiņa ir nepieciešama profesionālajai un karjeras izaugsmei. Agrāk vai vēlāk katram no mums pienāk brīdis, kad nākas aizdomāties par darba vietas maiņu. Uzdrīkstēties spert šo soli nav viegli, bet varbūt šīs pazīmes tev spēs palīdzēt.

Tev lūdz palikt, bet tu nejūti, ka tas būtu pareizi

Pasaulē noteikti ir pietiekami daudz darba vietu tavā jomā, kurās vienmēr var atrast darbu. Pat, ja sākumā šķiet, ka tā nav. Ja tu jūti, ka darbā tu vienkārši „atsēdi savas stundas”, dodies tālāk. Šajā darba vietā izaugsmi tev nesagaidīt.

Tev neizdodas rast kopīgu valodu ar priekšniecību

Strādāt vairāk un labāk tu, protams, vari, bet to nav vajadzīgs darīt mūžīgi neapmierināta priekšnieka vadībā. Tavs priekšnieks diez vai kļūs par citu cilvēku, tāpēc labāk ar viņu kopā nestrādāt.

Tu izdarīji visu, kas no tevis tik prasīts

Darbs nav bezgalīgs, un tā tam būtu jābūt. Darbs ir noteikti uzdevumu kopums, kuru ir jāizpilda konkrētā laika posmā. Tas varētu šķist dīvaini, bet, ja aizdomājas, tā ir. Ja tu jūti, ka uzņēmuma labā esi izdarījusi visu, ko no tevis lūdza, ej projām. Ja nepabeigsi kaut ko vienu, tu nevarēsi sākt neko jaunu.

Tu strādā tikai naudas dēļ

Nauda, protams, ir svarīga. Bet, ja tā ir vienīgais iemesls, kas tevi tur uzņēmumā, sāc meklēt citu darbu, kurš ļaus tev gūt gan materiālo, gan morālo labumu. Bez tā tu nekad nespēsi darbā būt laimīga.

Tu esi sasniegusi savu iespēju griestus

Pat, ja tava kvalifikācija ir augstāka, nekā tavam darba devējam, bet viņš negrasās atstāt savu krēslu, tu nespēsi pakāpties uz savu karjeras kāpņu nākamā pakāpiena. Ja tev ir priekšnieks, tu nepelnīsi vairāk par viņu. Ja tu gribi vairāk, meklē uzņēmumu ar plašākām iespējām vai dibini pati savu.

Kolektīvā ir slima atmosfēra

Protams, pie visa ar laiku var pierast, bet priekš kam to darīt? Pasaulē ir daudz citu uzņēmumu ar citām vērtībām un korporatīvo kultūru. Nevajag palikt tur, kur tevi pazemo, neciena vai uzspiež uzskatus, kuri tev nepatīk.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.