6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Mūžīgā cīņa: Piecas lietas, kas nogalina tavu pašpārliecinātību

 

Untitled by Gabriela Tulian on 500px.com

Par sevi pārliecināti cilvēki nereti apkārtējos izraisa apbrīnu. Paskatoties uz viņiem, rodas sajūta, ka viņiem viss izdodas, un tieši tāpēc viņi par sevi ir pārliecināti. Patiesībā, viņi vienkārši zina, kā izvairīties no domām un emocijām, kas ir spējīgas viņu pašvērtējumu iedragāt.

Salīdzināšana

Kopš bērnības mēs pastāvīgi konkurējam ar apkārtējiem. Taču uzvarēt šajā “cīņā” ne vienmēr ir iespējams. Tā vietā labāk vajadzētu pajautāt sev: “Vai es esmu sevis labākā versija?” Lai tas izdotos, būs nepieciešams godīgi atzīt savas stiprās un vājās personības puses. Ja tu patiesi vēlies visu laiku uzvarēt un būt labāka, nekā vakar, tad tev būs jāiegulda daudz laika sevis attīstībā. Laika, lai skatītos uz to, kā iet citiem, tev vienkārši nebūs.

Pagātnes neveiksmes

Ir nepieciešama liela drosme, lai samierinātos ar pagātnes notikumiem un, neraugoties uz to, turpināt tiekties pēc jaunām virsotnēm. Koncentrējies uz to, lai uzvarētu, un neļauj neveiksmēm novērst tavu uzmanību.

Sagatavotības trūkums

Katra diena sniedz mums iespējas sagatavoties nākotnes uzvarām. Lai dzīvotu, kā uzvarētājs, ir jādomā, kā uzvarētājam. Katrs, kurš kaut reizi kļūst par čempionu, zina, cik daudz pūliņu aiz tā visa slēpjas.

Tu esi gatava vairāk pūlēties? Tu esi gatava paciest neērtības, lai tiktu līdz rezultātam? Ja tā ir, tad sāc strādāt jau šodien. Pašpārliecinātība atnāks kopā ar nepieciešamajām prasmēm un pieredzi.

Bailes

Bailes no nosodījuma – tās ir lielākās bailes, kuras daudziem traucē sasniegt vēlamo. Patiesībā, apkārtējo viedoklim nav nekāda spēka, ja tu tam nepievērs pārlieku lielu uzmanību. Tas, kam tu tici, ir daudz svarīgāks par jebkādām bailēm un trauksmēm.

Negatīvā domāšana

Nekad neaizmirsti, ka tev ir tūkstošiem iespēju. Dzen projām domas, kuras velk tevi atpakaļ un iedveš tevī bezcerīguma sajūtu. Pieradini sevi domāt loģiski, jo no tā ir atkarīga ne vien tagadnes oma, bet arī tava nākotne.

Atceries, ka pārliecība par sevi ir daudzu uzvaru sekas, un bieži vien arī iemesls. Tu esi pietiekami spēcīga un gudra, lai sasniegtu visu, ko vēlies. Nešaubies par sevi!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.