0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā ietaupīt naudu ceļojuma laikā, nezaudējot atpūtas kvalitāti?

 

Woman looking at public transit map by photoalto on 500px.com

Kuram gan nepatīk iespēju robežās ietaupīt finansiālos līdzekļus? Ceļošana var būt dārga, bet, izmantojot pareizo stratēģiju, izmaksas var samazināt.

Meklē bezmaksas aktivitātes. Ja tu veiktu nelielu izpēti, tu redzētu, cik daudz bezmaksas aktivitāšu var atrast. Apskati pilsētas notikumu kalendāru, lai saprastu, kādi pasākumi tieši tava brauciena laikā notiks.

Rezervē istabu, kurā ir ledusskapis/mikroviļņu krāsns vai virtuve. Daži cilvēki nevēlas ceļojuma laikā gatavot ēst, bet vērtīgi būtu padomāt par to, cik daudz naudas tu ietaupīsi, ja kafiju numuriņā pagatavosi pati, ja brokastis pagatavosi pati. Ledusskapī var arī glabāt visādus pārpalikumus un našķus.

Iepērcies tirgū un vietējos veikaliņos. Dienas otrajā pusē tirgū cenas bieži vien kļūst maciņam īpaši draudzīgas. Pie tam, ja tu iepērcies pie vietējiem ražotājiem, tev bieži vien ir iespēja nogaršot vietējos ēdienus, bez papildus samaksas.

Pirms rezervē naktsmītni, paskaties, kur tā atrodas. Sabiedriskā transporta izdevumi var izaugt kā sēnes pēc lietus, tāpēc labāk izvēlies naktsmītni, kura ir tuvu taviem vēlamajiem apskates objektiem. Ja tev šķiet, ka negribi maksāt dārgāk, par nakšņošanu centrā, tad padomā, cik daudz tu samaksāsi par transportu, ja nakšņosi ārpus centra, un katru dienu izmantosi autobusu/metro/taksi.

Neizvēlies labāko istabu. Reāli, cik daudz laika tu pavadīsi istabā? Tikai nakšņosi? Vai tiešām tev vajag istabu ar lielisku skatu un plašumu? Vai tu izmantosi televizoru? Izvērtē, kas tev ir patiesi vajadzīgs, un tu manīsi, kā tavas izmaksas par naktsmītni sarūk.

Esi elastīga. Ja tev nav stingri ierobežots ceļojuma grafiks, tad salīdzini, kurā dienā lidojums izmaksās lētāk; varbūt ar pārsēšanos būs lētāk; un vai tiešām tev vajag izvēlēties sēdvietu par maksu?

Dzīvo ārpus lielpilsētām. Bieži vien tev nākas maksāt par vietas popularitāti, tāpēc lētāk būs nakšņot kādā piepilsētā un dienas laikā aizbraukt līdz tūristu iecienītajiem objektiem lielajās pilsētās.

Ja ceļo lielāka kompānija, īrējiet dzīvokli. Tas noteikti būs lētāk, nekā ņemt divas atsevišķas istabas viesnīcā.

Ceļo nesezonā. Tajā laikā izvēle ir plašāka un cenas – draudzīgākas. Tev nevajadzēs brist cauri cilvēku pūļiem, kā arī apskates objekti un izklaides iespējas būs lētākas. Tikai pārliecinies, ka tās strādā arī nesezonā.

Neēd vietās, kas atrodas tuvu populāriem apskates objektiem. Paej tikai pāris ielas tālāk, un tu jutīsi cenu atšķirību.

Izplāno savu budžetu un nepārkāp to. Izplāno, kad ietaupīt un kad iztērēt mazliet vairāk. Ja tu sekosi līdzi plānam, tu ietaupīsi sev pārdzīvojumus pēc ceļojuma.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.