-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

9 veidi, kā baudīt vasaru arī tad, ja visu dienu pavadi ofisā

 

Female architects meeting and discussing blueprints in office by Hero Images on 500px.com

Ja darba dēļ tu tā arī neesi pamanījusies sagaidīt vasaru, tad tev vēl ir laiks visu labot. Tikai jāsāk ir jau tagad. Pietiks mocīties! Mazliet pamaini ierasto lietu kārtību, un vasara ātri vien atgūs labāka gada laika titulu!

Dzer ūdeni ar augļiem. Tradicionālo ūdens glāzi padari par kaut ko eksotiskāku! Pievieno ūdenim vasaras sezonas ogas, augļus un dārzeņus. Avenes, mellenes, zemenes un gurķus jau vakarā ieliec ūdens krūkā un liec ledusskapī. No rīta tevi gaidīs svaigs un aromātisks dzēriens, kurš dos tev papildus spēkus, enerģiju un to īpašo vasaras sajūtu. Garšīgi un veselīgi!

Sastādi vasaras pleilisti. Izslēdz vienmuļo radio un ieslēdz kaut ko pozitīvāku un “saulaināku”. Tev pat nav pašai daudz jāmeklē. Youtube un Spotify ir pieejamas jau gatavas pleilistes, atbilstoši tavām vēlmēm.

Izdekorē savu darba vietu. Pat nelielas pārmaiņas uz galda rada lielas pārmaiņas tavā dvēseles stāvoklī. Tu lielu dienas daļu pavadi biroja telpā, tāpēc, lai vismaz tavs darba galds priecē tavas acis.

Ielaid gaismu. Pacel žalūzijas, atver logus un ielaid iekšā saules gaismu. Ja ar darba vietu pie loga tev nav paveicies, viena vai divas galda lampas padarīs situāciju labāku. Tu būsi pārsteigta par to, cik ļoti oma ir atkarīga no apgaismojuma daudzuma.

Izvēlies vasarai atbilstošu apģērbu. Protams, ja darba specifika to atļauj. Tev nav pilnībā jāpārplāno sava garderobe, bet vasaras krāsu un audumu valkāšana noteikti tavu dienu padarīs patīkamāku. Izvēlies siltākas krāsas, vieglākus audumus un vasarai atbilstošus aksesuārus.

Neēd ofisā. Vismaz pusdienlaikā pamet telpas. Pat 15 minūtes svaigā gaisā palīdzēs tev „izvēdināt” prātu un aizmirst darbu. Arī ēdienu izvēlies vasarīgāku (grilētu gaļu, aukstās zupas un svaigus salātus). Ja pusdienas ņem no mājām, tad neēd tās vienmuļajā biroja virtuvē, bet dodies uz tuvāko parku vai vismaz soliņu pie biroja ēkas.

Mosties agrāk. Vasarā dienas ir garākas, bet, vai mēs to izmantojam? Sāc jau rīt! Piecelies agrāk un arī uz darbu dodies ātrāk. Bingo! Tev ir vairāk laika, lai sastādītu darāmo lietu sarakstu, kā arī mierīgi pieslēgties darbam. Pamēģini ar priekšniecību sarunāt, ka uz darbu atbrauc ātrāk, un līdz ar to arī doties projām vari ātrāk. Tādējādi tev vakarā būs vairāk laika pastaigām un pludmales apmeklējumam.

Maini paradumus. Katru dienu darot vienu un to pašu, mēs grimstam rutīnā. Vasarā no tā ir jātiek vaļā. Ja tu esi piespiedusi sevi agrāk celties, tad izmanto šīs stundas lietderīgi! Dodies uz darbu ar velosipēdu vai ej ar kājām. Reizi nedēļā brokasto kādā kafejnīcā pa ceļam uz darbu. Vasaru daudzi cilvēki uzskata par pārmaiņu laiku, tāpēc ļaujies interesantām pārmaiņām.

Visus darbus atstāj darbā. Mūsdienu pasaulē biroja darbi mēģina pakļaut visu mūsu dzīvi. Priekšnieks zvana jebkurā sev ērtā brīdī, e-pasti nāk viens pēc otra… Laiks kaut ko mainīt. Kad tu nestrādā, izslēdz datoru un darba telefonu. Neatbildi uz e-pastiem ārpus sava darba laika. Velti laiku sev un savai atpūtai. Sāc baudīt vasaru. Gluži, kā bērnībā!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.