4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Recepte: Šokolādes torte ar mandelēm. Bez cepšanas!

 

Chocolate cake cut with rose on a black plate by July Prokopiv on 500px.com

Sastāvdaļas:

250 g šokolādes cepumu

100 g saldkrējuma sviests

1 tējkarote kanēļa

50 g mandeļu skaidiņu

Pildījumam:

600 g rūgtās šokolādes

1 paciņa saldkrējuma sviesta

0,5 ēdamkarotes saldā krējuma

4 ēdamkarotes jebkura liķiera

100 g smalcinātu mandeļu

Pagatavošana.

  1. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar sviestu. Viegli atdzesē. Pievieno maisījumam gabaliņos salauztu šokolādi un kanēli. Visu samaisa. Pievieno mandeles un vēlreiz samaisa. Atdzesē un pielej liķieri.
  2. Izkausē sviestu, pievieno kanēli. Cepumus sadrupina un sajauc ar sviestu. Izliek cepumus formiņā ar noņemamām malām, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  3. Uz cepumiem liek šokolādes masu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un kakao. Liek ledusskapī uz 6-12 stundām. Pasniedzot pārlej ar kausētu šokolādi.

 

Avots: La.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.