1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Fiziskā līmenī: Kāda ir cilvēka organisma reakcija pret šķiršanos

 

Still miss you. by Hyokee Min on 500px.com

Laiks pēc attiecību pārtraukšanas nav viegls. Emocijas mutuļo, stresa līmenis aug… Tas viss atstāj iespaidu uz mūsu organismu arī fiziskā līmenī.

Trauksme un problēmas ar miegu

Cilvēki ir ieprogrammēti tā, ka viņiem ir nepieciešams fiziskais kontakts ar citu cilvēku. Kad tas tiek zaudēts, mēs izjūtam sāpes. Nepieciešamība pēc šī kontakta kļūst tik saasināta, ka cilvēkam rodas trauksmes sajūta un nespēja gulēt.

Sāpes krūtīs

Pētījumi rāda, ka pēc šķiršanās, cilvēka nervu sistēma izstaro signālus, kas rada īstas, fiziskas sāpes (šādi signāli tiek sūtīti, piemēram, tad, kad cilvēks apdedzinās). Tā kā sāpes ir mūsu prātā, šie signāli pārvēršas par īstu diskomfortu: par sāpēm krūtīs vai īstām sirdssāpēm.

Ādas problēmas

Nē, tas nav tikai tāpēc, ka cilvēks bēdu iespaidā mazāk par sevi rūpējas. Ādas stāvoklis pasliktinās stresa hormonu dēļ. Tas var novest līdz aknei un matu izkrišanai.

Muskuļu sāpes

Depresīvā noskaņojumā cilvēki kļūst fiziski ievainojamāki. Stresa dēļ var arī rasties muskuļu spazmas, kuru dēļ rodas diskomforts un sāpes.

Apetītes zudums vai svara pieaugums

Pēc šķiršanās daudziem cilvēkiem rodas problēmas ar apetīti. Ilgtermiņā biežāk notiek svara pieaugums. Stresa dēļ cilvēka ķermenis kļūst mazāk jutīgs pret insulīnu, tāpēc organisms to pieprasa vēl un vēl. Vēl svara pieaugums varētu būt fizisko aktivitāšu trūkuma dēļ.

 

Avots: Brightside.me

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.