8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dizainere Jūlija Janus (Julia Janus) par savu jaunāko kolekciju: “Vai patiesi dzīvojam tā, kā gribētu?”

 
Foto: Publicitātes

Reset – tā sauc Julia Janus, kura uzskatāma par vienu no veiksmīgākajām modes dizainerēm Lietuvā un reģionā, jaunāko 2017.-18. gada rudens/ziemas kolekciju, kas jau pieejama veikalos. Ar savu sešpadsmito kolekciju, ko viņa radījusi savam zīmolam, Julia Janus arī aicina atbildēt uz vairākiem jautājumiem: Vai patiesi dzīvojam tā, kā gribētu? Varbūt pienācis laiks sākt visu no jauna un ļaut vaļu savai iekšējai brīvībai? Kad gan ir īstais laiks atdzimšanai, ja ne tagad? 

“Šīs kolekcijas galvenā ideja ir ieskatīties pašiem sevī, atbrīvojoties no stereotipiem un citām maldinošām klišejām, lai atrastu savu iekšējo būtību. Katrs no mums ir pelnījis būt tāds, kāds vēlas, un dzīvot tā, kā to vēlas, neieslogot sevi robežās, ko mums noteikuši citi. Patiešām, mums taču nevajag būt visiem vienādiem”, norāda Julia Janus, kura ir pazīstama ar savu kritisko attieksmi pret tolerances trūkumu mūsdienu sabiedrībā. 

Pirms kāda laika dizainere savam zīmolam izvēlējās saukli Style has no limits jeb Stilam nav robežu. Šādi viņa vēlreiz demonstrē savu stingro pozīciju attiecībā pret diskrimināciju, kas balstīta uz ķermeņa formām, vecumu un citiem aizskarošiem standartiem, kurus pastāvīgi sabiedrībai uzspiež modes industrija. Julia Janus paplašina tolerances robežas ne tikai vārdos, bet arī darbos, – viņas zīmols tagad pircējiem piedāvā ļoti plašu apģērbu izmēru klāstu, sākot no izmēra UK6 līdz UK26 sievietēm un izmēra S līdz XXXL vīriešiem. Silueti un piegriezumi visiem apģērbiem ir rūpīgi pielāgoti, lai ikviens pircējs – neatkarīgi no izmēra vai vecuma – justos komfortabli, izskatītos progresīvi un valkātu šos apģērbus ar pašcieņu.

 „Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka uzaicinājām tik atšķirīgus modeļus – kopā desmit – pozēt mūsu kataloga foto sesijai. Modeļi ir ļoti dažādi – jaunāki un vecāki, īsāki un garāki, tievāki un lielāki, bārdaini, ar sirmiem matiem, pat – ziliem matiem. Vecākā modele, kura piedalījās kataloga foto sesijā, bija 72 gadus vecā Irēna. Viņu izvēlējos arī par mūsu kolekcijas reklāmas seju”, skaidro Julia Janus, kura pati arī bija viena no modelēm jaunās kolekcijas katalogā. 

Jaunā rudens-ziemas sezonas kolekcija jau daļēji piegādāta piecos Julia Janus konceptveikalos Lietuvā, kā arī dažos partneru veikalos Latvijā, Krievijā, Ukrainā, Vācijā, Nīderlandē, ASV, Kazahstanā un Ķīnā. Apģērbi no Reset kolekcijas ir atrodami arī zīmola e-veikalā. 

Foto: Publicitātes

Julia Janus veido stila risinājumus pilsētniekiem – sievietēm vai vīriešiem, – kuri apbrīno modernu un progresīvu stilu kopā ar ražošanas kvalitāti un komfortablu piegriezumu. Ar šo kolekciju pazīstamā dizainere aicina rīkoties – viņa mudina cilvēkus pārvērtēt savu pasaules uzskatu, bet vienlaikus pārskata arī savu zīmolu un atgriežas tā pirmsākumos. 

“Esam atgriezušies pie tīra minimālisma, vienkāršiem siluetiem, dabiskiem audumiem ar komfortablu sajūtu, tumšāku un maigāku krāsu paleti, kas atspoguļo mūsu ziemeļniecisko būtību. Arī kolekcijas centrālā tēma – atgriezies sākotnēja pozīcijā, doties atpakaļ pie savas patiesās būtības, ignorējot stereotipus, – tiek komunicēta ar detaļu, piemēram, apdruku un izšuvumu, palīdzību”, saka Julia Janus. 

Tieši tāpēc daži no kolekcijas apģērbiem piedāvā apdrukas, kuras dizainere ir radījusi pati, – mozaīkai līdzīgu kolāžu, ko veido haotiski izkārtoti vēstījumi. Viens no tiem, kas atkārtojas visā apdrukā, pauž Style has no limits, kas ir Julia Janus sauklis. Citus apģērbus raksturo atslēgas vārdi reverse un reset kā izšūts atgādinājums vai uzdruka uz auduma. Šie kodi ir paredzēti, lai atgādinātu Julia Janus sekotājiem dizaineres pamudinājumu atgriezties sākotnēja pozīcijā, virzīt savu domāšanu pie jaunām lietām, ignorēt stereotipus, rast drosmi izgudrot sevi no jauna un  – visbeidzot – piedzīvot patiesu iekšējo brīvību.  

“Uzskatu, ka brīvības un komforta izjūtai ir jāmājo ne tikai mūsu sirdīs, bet jāparādās arī uz mūsu apģērba. Tāpēc lietojām tik daudzus mīkstus, omulīgus, dabīgus un arī izmeklētākus audumus – kvalitatīvu vilnu, samtu, mīkstu denimu un džersija audumu. Veidojot kontrastus, šos materiālus vienā apģērbā kombinējām ar raupjākiem audumiem. Mūsu kolekcijas formālā sērija pat tika izgriezta ar lāzeru, lai vēl vairāk uzsvērtu harmoniju starp vienkāršību un unikalitāti, tradīciju un mūsdienīgumu. Šiem līdzīgie kontrasti ir raksturīgi visām Julia Janus kolekcijām, un pazīstamā dizainere tos pārnes arī uz savu jaunāko kolekciju Reset.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.