6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vēl viens iemesls to darīt biežāk: Kā sekss spēj uzlabot mūsu veselību

 

Loving couple in bed. by Dmitriy Kotin on 500px.com

Ja Tev vajadzīgs vēl kāds iemesls, lai nodarbotos ar seksu, tad zini, ka tas ir ne tikai ļoti patīkams, bet arī veselīgs. Tieši tāpēc brīžos, kad tev sāp galva vai nav laba oma, būtu vērts pievērsties mīlas aktam. Tu redzēsi, tev kļūs labāk! Kāpēc sekss ir labs?

Tas palīdz cīnīties ar saaukstēšanos. Pētnieki ir pierādījuši, ka tiem, kas biežāk nodarbojas ar seksu, ir paaugstināts imūnglobulīna A līmenis – tas palīdz cīnīties ar infekcijām.

Tas samazina depresiju un stresu. Mīlēšanās samazina stresa līmeni un normalizē asinsspiedienu. Savukārt vīrieša sperma darbojas kā dabīgs antidepresants.

Sekss aktivizē smadzeņu darbību. Tas aktivizē smadzeņu centrus, kas atbild par atmiņu un analītisko domāšanu.

Tas uzlabo fizisko formu. Šeit var atrast motivāciju biežākai treniņu zāles apmeklēšanai – fiziskās aktivitātes uzlabo seksuālo apetīti, bet savukārt sekss uzlabo fizisko formu, un pie tam sadedzina pietiekoši daudz kaloriju.

Tas mazina sāpes. Nākošreiz, kad aizbildinies ar galvassāpēm, atceries, ka seksuālas aktivitātes palīdz izdalīties oksitocīnam – labsajūtas hormonam, kas arī mazina sāpes.

Tas uzlabo miegu. Orgasma laikā izdalās īpaši hormoni, kas rada vēlmi pēc fiziska kontakta un miega. Tad tāpēc vīrieši pēc seksa uzreiz aizmieg…

Tas liek mums izskatīties jaunākām. Pat nedaudz seksa mums ļauj ne tikai justies labāk, bet arī izskatīties skaistākām. Mīlēšanās laikā izdalās estrogēns, kas uzlabo matu un ādas veselību.

Tas pazemina asinsspiedienu. Par to ir atbildīgs hormons – testosterons.

Sekss palīdz regulēt menstruālo ciklu. Regulāra intīmā dzīve palīdzēs normalizēt menstruālo ciklu un padarīt šo laiku vieglāk pārciešamu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.