5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

To ir svarīgi zināt: Iemesli, kāpēc kaķiem tik ļoti patīk kastes

 

Bengal cat by Mats Andersson on 500px.com

Atliek mājoklī parādīties tukšai kastei, kā tajā jau ērti ir iekārtojies kaķis. Kāpēc viņi tik dīvaini uzvedas, un kas tajās kastēs tik īpašs?

Kastes palīdz tikt galā ar stresu

Tāpat kā tev, arī kaķiem dažreiz gribas pabūt vientulībā un atpūsties no problēmām. Tieši tāpēc viņi cenšas atrast sev stūrīti, kur viņus neviens neredz un, no kurienes viņi paši var ērti vērot apkārtējo pasauli. It īpaši svarīgi tas ir svešā vietā vai tad, kad apkārt ir citi dzīvnieki vai bērni.

Kaķi neprot risināt konfliktsituācijas, tāpēc jebkurā stresa situācijā ietur bēguļotāja pozīciju.

Ir ērti vērot medījumu

Kaķi pēc dabas ir mednieki, kuriem patīk sēdēt slēpnī un gaidīt. Atšķirībā no lielajiem plēsējiem, viņi medījumu neizseko. Kaķi slēpjas un pēc tam negaidīti uzbrūk. Kaste ir lielisks slēpnis. Tiesa, tā dēļ mēdz ciest saimnieku kājas, jo kaķis izvēlas lēkt tām virsū.

Tur ir silti un labi smaržo

Ideālā istabas temperatūra kaķim ir 30-36 °C, bet cilvēkiem tā parasti ir kādus desmit grādus zemāka. Tieši tāpēc kaķi vienmēr meklē kādu siltāku vietiņu – radiatorus, ieslēgtu datoru, sasilušu palodzi vai virsmu zem galda lampas. Un, protams, kastes ir no kartona, tāpēc lieliski saglabā siltumu.

Kartons ir populārs kaķu vidū vēl viena iemesla dēļ. Gluži tāpat kā avīze vai rakstāmgalda atvilktne, kartons lieliski saglabā koka aromātu. Kaķa spēcīgā oža spēj notvert šo aromātu.

Bērnības ieradums

Visbiežāk pirmos dzīves mēnešus kaķēns pavada kartona kastē. Tāpēc arī pieaugušā vecumā viņam ar tām ir labas asociācijas: tur ir silti, ērti, kaķu mamma apmazgā un pabaro. Kaķim arī var piemesties nostaļģija.

Kaķim ir garlaicīgi

Kad kaķim nav, ar ko sevi nodarbināt, kaste var būt jautra izklaide. Tajā var ielēkt, paslēpties, to var pagrauzt un paskrāpēt… Iespēju ir daudz! Arī pats jaunā objekta izpētes process ir gana interesants.

Piešķir savam mīlulim kartona kasti!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.