6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Mīkstai un sulīgai gaļai: Marinādes cūkgaļas pagatavošanai cepeškrāsnī

 

Roasted pork loin with cranberry and rosemary by Kamil Zabłocki on 500px.com

Marinēt var ne tikai šašliku, ko gatavot uz grila, bet arī visas citas gaļas, ko vēlies pagatavot savā virtuvē.

Kefīra marināde

Sastāvdaļas: 1 sīpols, 1 ķiploka daiva, 1 glāze kefīra, 1 lauru lapa, garšvielas un sāls (pēc gaumes).

Pagatavošana: Aptuveni 800 g cūkgaļas (ideālā gadījumā kakla karbonādi) apber ar sāli un garšvielām. Sīpolus sagriež gredzenos, ķiploku sasmalcina un liek virsū gaļai. Pāri lej kefīru, apmaisa un pievieno lauru lapu. Uz pāris stundām liek gaļu ledusskapī. Tad tin folijā un liek cepeškrāsnī uz 40-50 minūtēm.

Marināde ar baziliku

Sastāvdaļas: Pušķītis svaiga bazilika, pāris zariņu pētersīļu, 1 sīpols, 1 ķiploka daiva, 2 ēdamkarotes eļļas, 1 tējkarote sāls, ½ tējkarote cukura, pipari pēc gaumes.

Pagatavošana: Blenderī sajauc baziliku, pētersīļus, sīpolu un ķiploku. Pielej eļļu, pievieno sāli, cukuru un piparus un vēlreiz visu samaisa.

Aptuveni 600 gramus cūkgaļas sagriež vidēja izmēra gabalos, aplej ar marinādi, apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-12 stundām. Pēc tam cep cepeškrāsnī aptuveni stundu 190 grādos.

Lai izdodas!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.