8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

22.augustā vecāki un bērni tiek aicināti uz bērnu drošības pasākumu

 
Foto: Publicitātes

Strauji tuvojas jaunais mācību gads, kuru mazāku bērnu, bet jo īpaši sākumskolas pirmo klašu skolēnu, vecāki gaida ar zināmām bažām, jo aktuāls kļūst jautājums, kā izsekot bērna gaitām, kad viņš ir skolā, pulciņā, ceļā no skolas uz mājām un otrādi, tādēļ mobilo sakaru operators BITE aicina uz bērnu drošībai veltītu pasākumu, pastāstīja uzņēmuma mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

Organizācijas “Māmiņu klubs” un BITE kopīgi veiktās aptaujas dati liecina, ka katrs trešais respondents pilnībā uzticas saviem bērniem, kad runa ir par atvašu atrašanos ārpus vecāku redzesloka. Vienlaikus jebkuru vecāku interesē, kur tieši kurā brīdi atrodas viņu atvases.

Tāpēc otrdien, 22.augustā, Rīgā, Mežaparkā, pie kultūrtelpas “Strops” (dodoties pa centrālo Mežaparka aleju taisni uz priekšu, krustojumā nogriežoties pa kreisi), no plkst.12.00 līdz 14.00 norisināsies pasākums, kurā vecākiem būs iespēja uzzināt par bērnu drošības praktiskajiem aspektiem, kā arī par jaunākajām tehnoloģijām, kas ļauj veidot drošāku saziņu starp bērniem un vecākiem un var atvieglot bērnu pieskatīšanu ikdienā.

Noteiktam dalībnieku skaitam – kā bērniem, tā viņu vecākiem – būs iespēja iesaistīties praktiskā uzdevumā un noslēgumā saņemt balvas. Tā kā šajā uzdevumā vietu skaits ir ierobežots, interesenti ir aicināti pieteikties līdz 21.augustam, sūtot savu vārdu, uzvārdu, kontakttālruni un bērna vecumu uz e-pastu kristine.toma@publicid.lv.

“Pasākumā esam paredzējuši nelielu eksperimentu un iespēju izmēģināt jaunākās tehnoloģijas bērnu drošībai, tāpēc īpaši aicinām piedalīties mammas un tētus, kuru atvasēm ir pieci līdz desmit gadi! Patīkami pārsteigumi neizpaliks arī tiem, kuri nepiedalīsies praktiskajā uzdevumā, jo ikviens interesents varēs piedalīties viktorīnā un laimēt balvas,” informē Šmite.

Savukārt ar praktiskiem ieteikumiem vecākiem par to, kā runāt ar bērniem par drošības jautājumiem, kā iemācīt viņiem atpazīt riska situācijas un no tām izvairīties, kā arī lūgt palīdzībuarī svešiem cilvēkiem, kad tas nepieciešams, dalīsies “Centra Dardedze” pārstāve, psiholoģe Daina Dziļuma.

Katrs otrais (59%) aptaujas dalībnieks norādīja, ka, domājot par bērnu drošību, viņam īpaši svarīga ir iespēja sazvanīt atvasi pa telefonu. Taču telefoni mēdz izlādēties vai pazust, kā arī bērni nereti aizmirst ieslēgt tiem skaņu pēc stundām, ārpusskolas nodarbībām u.tml. Tāpēc 37% aptaujas dalībnieku visaugstāk vērtē iespēju sekot līdzi bērna ikdienas gaitām attālināti, tostarp – redzēt viņa konkrētā brīža atrašanās vietu savā telefonā vai datorā.

“Ikvienam vecākam bērnu drošība ir pirmajā vietā. Arī man kā mammai ir ļoti svarīgi zināt gan to, kā mana meita jūtas, gan to, kur viņa atrodas, kad neesam kopā, kā arī uzturoties lielākos rotaļu laukumiņos un aktivitāšu centros, kur izsekot bērnuskraidīšanai ir visai grūti, jo tiek izmēģinātas visas iespējamās atrakcijas un nepārtraukti mainīta atrašanās vieta. Tāpēc aicinu vecākus regulāri pārrunāt ar atvasēm dažādus ar drošību saistītos jautājumus. Ja nepieciešams, bērnu pieskatīšanai var ņemt talkā tehnoloģijas – mobilās aplikācijas un viedierīces,” skaidroja Šmite.

Viņa arī informēja, ka BITE īsi pirms jaunā mācību gada sākuma iekļāvusi savā piedāvājumāinovatīvu produktu – drošības pulksteni bērniem, kas gan pilda klasiskā pulksteņa funkcijas, gan ļauj attālināti noteikt atvases atrašanās vietu reāllaikā, kā arī nodrošina bērniem un viņu vecākiem tik svarīgo saziņas funkciju – iespēju zvanīt, sūtīt balss ziņas no pulksteņauz vecāku telefonu un otrādi, kā arī saņemt pulkstenī teksta paziņojumus. Tāpat ierīcē iestrādāt SOS poga, kas lieti noder ārkārtas situācijās, tostarp, ja bērns apmaldas. Tieši šo pulksteni varēs izmēģināt BITES rīkotajā bērnu drošības pasākumā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.