15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Recepte: Ātri pagatavojamā un gaisīgā ābolu kūka

 

Яблочный спас by Aleksei Velizhanin on 500px.com

Recepte ir ļoti vienkārša, bet, ja sastāvdaļas mājās nav, tad noteikti ir atrodamas tuvākajā veikalā.

Sastāvdaļas: 4 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, ½ tējkarote sāls, ½ tējkarote sodas, 3-4 āboli.

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber ietaukotā pannā un izlīdzina pa visu virsmu.

Mīklai –  olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru. Olu baltumus sakuļ. Kad ir stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu vēlreiz uzkuļ. Tad pakāpeniski liek klāt miltus (turpinot kult).

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Gatavo masu lej pāri āboliem (pa virsu var uzlikt vēl ābolus, ja ir vēlme) un cep, kamēr gatavs (30-40 minūtes).

Gatavo kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Kā piedevu var pasniegt arī putukrējumu.

Lai labi garšo!

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.