8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tu esi pārstrādājusies: Pazīmes, kas liecina, ka tev ir nepieciešama atpūta

 

Female Student Lying On Bed Whilst Studying by Guerilla Images on 500px.com

Stress izpaužas dažādos veidos, bet mēs bieži vien nepievēršam uzmanību tā simptomiem. Iespējams, tavs organisms mēģina tev pateikt, ka ir pienācis laiks atpūsties.

Tev sāp muskuļi. Sāp pleci vai spranda? Iespējams, ka pie vainas nav intensīvs treniņš vai slikts spilvens. Stresa un pārpules dēļ muskuļi saspringst, tāpēc rodas sāpju sajūta.

Tev sāp galva. Īdošas sāpes, kas burtiski pārņem visu tavu galvu, arī signalizē par pārpūli. Protams, medikamenti tās remdēs, bet problēmu noteikti neatrisinās. Izmēģini vingrinājumus stresa mazināšanai, piemēram, meditāciju vai jogu.

Tu daudz svīsti. Trauksme un stress izraisa pastiprinātu svīšanu. Lai tā nenotiktu, mēģini elpot dziļi un klausīties nomierinošu mūziku.

Tev krīt mati. Stress un pārpūle var izsaukt ne tikai matu izkrišanu, bet arī nopietnākas ar matu zaudēšanu saistītas kaites. Tā kā, ja tu redzi, ka tie izkrīt daudz vairāk, nekā parasti, dodies pie ārsta.

Tev ir problēmas ar gremošanas sistēmu. Starp stresa simptomiem ir atrodami arī spazmas kuņģī un bieža tualetes apmeklēšana.

Tu bieži saaukstējies. Stress un iesnas iet roku rokā. Stresa laikā organisms ir daudz jutīgāks pret saaukstēšanos.

Tev sāp žokļi. Izjūtot spriedzi, mēs bieži vien neviļus griežam vai saspiežam zobus. Tas notiek pat miega laikā un noved līdz ne tikai žokļu sāpēm, bet arī līdz zobu traumām.

Tev strauji mainās ķermeņa svars. Nelielas izmaiņas ir dabiskas, bet, ja tu esi pamanījusi, ka esi strauji novājējusi (vai tieši otrādi – pieņēmusies svarā), tas varētu liecināt par pastiprinātu stresu.

Tev ir pasliktinājusies atmiņa. Pievērs uzmanību tam, cik bieži tu mājās atstāj atslēgas vai telefonu, vai arī nevari kaut ko atrast.

Ja tev piemīt šie simptomi, apdomā iespēju doties atvaļinājumā. Tev tas ir nepieciešams!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.