8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Līgas Libertes Dejas Teātris dodas viesizrādēs pa Latviju

 
Foto: Publicitātes

Iedvesmojoties no skatītāju lielās atsaucības, Līgas Libertes Dejas Teātris (LLDT)ar laikmetīgā džeza izrādi“VISU”, rudenī viesosies ārpus galvaspilsētas un skatītājus priecēs Alūksnē un Liepājā.

Izrāde “VISU”, kurā apvienojušies 10 talantīgi dejotāji, ir horeogrāfes Līgas Libertes personisks stāsts par vienotību un sašķeltību mūsu sabiedrībā. Izrāde ir skaļš pieteikums nepadoties un nebaidīties doties tālāk brīžos, kad tas ir šķietami neiespējami. Dejotāji izdzīvo un izdejo šo stāstu caur spilgtām emocijām un iekšēju spēku, kas liek skatītājam saviļņojumā aizturēt elpu. Horeogrāfe un dejotāji jauc robežu starp mākslu jeb izrādi un dzīvi.

LLDT ir pirmais un šobrīd vienīgais dejas teātris Latvijā, kas talantīgās horeogrāfes Līgas Libertes vadībā jau deviņus gadus pārsteidz skatītājus ar dziļu vēstījumu nesošām un spēcīgām dejas izrādēm. Pārstāvot laikmetīgās džeza dejas žanru, Līgas Libertes dejas teātrim izdevies izpārdot teju visas Latvijālīdz šim notikušās izrādes. Kopumā gadu gaitā iestudētas astoņas izrādes un jaunāko no tām – “VISU”, kas savu pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada pavasarī Rīgā, skatītāji uzņēma ar stāvovācijām. Tas iedvesmojis dejas teātri šajā rudenī viesoties arī citās Latvijas pilsētās – 17.septembrī Alūksnē un 1. oktobrī Liepājā.

Horeogrāfe Līga Liberte par savas izrādes “VISU” vēstījumu saka tā: ”Mēs visi esam tikai bērni, kas izliekas par pieaugušajiem. Visus cilvēkus vieno tas, ka mēs visi vēlamies mīlestību – mīlēt, būt mīlēti un pieņemti bez nosacījumiem.Šobrīd tā ir norma – melot, pazemot, cīnīties un izmantot citus, kas man ir nepieņemani. Es radu izrādi, kas parāda to, ka mēs visi esam daudz līdzīgāki, nekā mums pašiem šķiet un būt godīgam un labam pret apkārtējiem ir ļoti viegli un auglīgi.

Viss šajā pasaulē ir enerģija un šī enerģija ir lipīga gan negatīvā gan pozitīvā nozīmē. Es esmu gatava izlikt savu sirdi uz skatuves, lai šī pozitīvā enerģija pielīp cilvēkiem un viņi jūtas iedvesmoti un pacilāti. Tas jau ir kaut kas liekāks par izrādi vai mākslu, tā ir manas dzīves misija!”

Paralēli, gatavojoties “VISU” viesizrādēm, horeogrāfe un dejotāji strādā pie sava jaunākā iestudējuma – izrādes “33”, kas pirmizrādi piedzīvos 3. novembrī, Rīgā.

Biļetes uz izrādi iespējams iegadāties www.bilesuparadize.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.