8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kas ir jāizdara līdz trīsdesmit gadiem, lai pēc piecdesmit justos lieliski?

 

... by Victoria Bee on 500px.com

Atmet smēķēšanu. Tas ir dārgi, slikti ož un 100% garantija, ka tas izraisīs problēmas ar veselību. Varbūt ir laiks to izbeigt?

Lieto saules aizsargkrēmu. Gribi grumbas, sausu, plānu ādu, kura lobās un uz kuras metās zilumi no stingrāka pieskāriena? Tad droši vari doties uz pludmali un sauļoties bez aizsargkrēma.

Sāc krāt naudu. Šis ir garlaicīgs, apnicīgs un banāls padoms, bet tā ir patiesība. 30 gados gandrīz ikvienam cilvēkam ir kāda nauda, kuru varētu atlikt. Sāc taupīt jau tagad un līdz 50 gadiem tev būs ievērojams uzkrājums.

Uzturi labas attiecības ar radiniekiem. Pat, ja tu uzskati, ka jums ir ļoti sliktas attiecības ģimenē, vajag iemācīties ar tuviniekiem sadzīvot. Ģimenes saites ir ļoti svarīgas. Drīz vien tu sapratīsi, ka tā ir patiesa bagātība.

Krāj atmiņas, nevis mantu. Būtu skumji kādu rītu savos 50 gados pamosties un saprast, ka tev nav nekā, izņemot nevērtīgu mantu. Atmiņas nevar izmest, un tām nekad nezudīs vērtība.

Nodarbojies ar sportu. Ja tu būsi aktīva tagad, būsi tāda arī pēc 20 gadiem. Nepieļauj svara pieaugumu. Vingro. Uzturi savu organismu un ķermeni tonusā.

Iemācies priecāties par to, kas tev ir. Laime ir daudz svarīgāka, nekā slava vai panākumi. Sūkstīšanās vietā iemācies priecāties par to, kas tev ir.

Centies neatlikt darbus uz vēlāku laiku. Tu gribi nopirkt māju? Uzrakstīt grāmatu? Iegūt zinātnisko grādu vai otru augstāko izglītību? Mainīt karjeru? Iemācīties spēlēt jaunu mūzikas instrumentu? Uzsākt savu biznesu? Tad sāc jau tagad!

Rūpējies par saviem zobiem. Ar gadiem zobu problēmas kļūs arvien nopietnākas. To ārstēšana atņem mums daudz laika un naudas.

Esi zinātkāra. Izej no mājas un izdari kaut ko neprātīgu. Iesaisties piedzīvojumos. Bildē daudz fotogrāfiju. Šīs atmiņas tevi sildīs vecumdienās.

Pārtrauc ēst visādus draņķus. Veselību uzkrāt tev nesanāks. Labāk atsakieties no ātrajām uzkodām un citiem draņķiem jau tagad.

Izlasi vismaz piecas grāmatas gadā. Tas liks tavām smadzenēm attīstīties, tāpēc pārtrauc savu laiku tērēt televizoram un videospēlēm. Virkne pētījumu pierāda, ka grāmatu lasīšana ir ļoti vērtīga.

Iemācies meditēt. Tas aizņems nelielu tava laika daļu, bet tava dzīve kardināli mainīsies.

Ceļo. Pēc iespējas vairāk. Ceļošana mūs maina. Tā sniedz daudz atbilžu. Tā iedvesmo. Tā liek mums pārstāt baidīties. Ceļošana – lieta, kas mums liek sajusties dzīviem.

Pārstāj sevi ar kādu salīdzināt. Ej savu ceļu. Kļūsti stipra. 

Sargi savus draugus. Turies pie cilvēkiem, kas palīdz tev justies labāk, kuri tev ir labs piemērs, kuri tev patiešām patīk. Smejieties kopā ar viņiem. Dažreiz dari muļķības… BET IZBAUDI SAVU DZĪVI!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.