4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sešas domas, kas padara tevi nelaimīgu

 

Судак by Marat Safin on 500px.com

Lai justos labāk, nav uzreiz jāpievēršas pozitīvai domāšanai. Iesākumā pietiek ar to, ka iemācies atpazīt un kontrolēt nepareizas domas. Kuras tad ir tās domas?

“Man ir visiem jāpatīk”. Tā nav. Tas bija aktuāli tālā pagātnē un senā vēsturē (kad no tā bija atkarīga tava dzīvība). Bet tagad ir citi laiki. Tev ir jāpatīk tiem cilvēkiem, ar kuriem tu ikdienā komunicē, ar kuriem tev ir kopīgas intereses. Ja tu mēģināsi patikt visiem, tu nepatiksi nevienam. Izvērtē, kas tev ir svarīgāks.

“Man ir jābūt kompetentai visās jomās”. Nē, nav. Tu vari darīt to, kas tev patīk, bet tas nenozīmē, ka tev tajā ir jābūt ekspertam. Tev patīk zīmēt, bet zini, ka tev nav talanta? Tas nekas. Tas nenozīmē, ka tu nevari zīmēt. Viss ir tieši tik vienkārši.

“Šausmīgi, kad viss nenotiek tā, kā vēlos”. Dzīve ne vienmēr ies pēc tava plāna. Atrodi veidu, kā to pieņemt. Piemēram, domās mēģini iedomāties vismaz vairākus iespējamos situācijas scenārijus. Pat, ja tu netici, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek, tu vari ticēt savai attapībai un spējai visu labot. Dažreiz viss izdodas vēl labāk, nekā cerēts!

“Mana pagātne vienmēr būs man līdzās”. Tu nevari mainīt to, kas noticis. Bet tu noteikti vari mainīt tagadni un nākotni. Neļauj tam, kas jau ir noticis, tevi pārlieku ietekmēt. Tiec ar to visu galā un virzies uz priekšu.

„Es varu būt laimīga, neko nedarot”. Kā tu kļūsi laimīga, ja dzīvo vietā, kura riebjas, ja strādā darbā, kurš nesagādā nekādu prieku? Tava laime nāks, ja tu iesi tai pretīm un darīsi kaut ko lietas labā. Maini darbu, maini dzīvesvietu, brauc ekskursijās, glezno, raksti, fotogrāfē… Tās visas ir ikdienišķas lietas, kas veido lielo laimi. Ja tu sēdēsi viena pati istabā uz grīdas, laime neradīsies.

„No pienākumiem un grūtībām vieglāk ir izvairīties, nekā pieņemt tās”. Tās ir muļķības! Tev sāp zobs, bet tev ir bail no zobārsta? Kad tu saņemsies aiziet, tu sapratīsi, ka viss tomēr nebija tik traki, kā biji iztēlojusies. Pie tam, problēma izzuda uz visiem laikiem! Ar problēmām vieglāk ir tikt galā, nekā mūžīgi bēgt no tām. Pieņemot atbildību, tu atvieglo savu dzīvi nākotnē.

Ja tu izproti visas šīs problēmas un frāzes, tad tu jau esi spērusi milzu soli pretīm panākumiem. Nākamreiz, kad pieķersi sevi tā domājam, apdomā, kāpēc tā ir noticis un, ko var darīt lietas labā. Tu pat nemanīsi, kā tava domāšana kļūs veselīgāka!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.