8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Šķiršanās pēc ilgu gadu kopdzīves: 10 populārākie iemesli

 

Tightly by Aleksey Koldunov on 500px.com

Tā vien šķita, ka attiecības jau sen ir nostabilizējušās un daudz maz saticīgas. Bet tāpat pēc 10-20 gadu ilgas kopdzīves attiecības tiek izbeigtas. Kāpēc tā? Kādas kļūdas nepieļaut tagad, lai arī pēc 20 gadiem  jūs būtu laimīgi?

Nav seksa. Jā, seksuālās attiecības daudzās attiecībās pēc ilgāka laika var pārvērsties par rutīnu vai izzust vispār. Taču tas attiecībās ir ļoti svarīgs. Ja seksa nebūs, ar laiku zudīs arī citas tuvības izpausmes un dvēseliskums.

Finansiālie jautājumi. Ne velti psihologi iesaka izrunāt visus ar finansēm saistītos jautājumus vēl pirms laulībām. Visiem jautājumiem ir jāapmierina abas puses. Tu vari gadiem ilgi paciest vīra nesamērīgo tērēšanos, bet kaut kādā brīdī tas apniks.

Dzīvošana kopā bērnu dēļ. Arī šis iemesls noved pie šķiršanās. Kad bērni izaug un aiziet savā dzīvē, tu attopies blakus sev pilnīgi svešam cilvēkam. Jums vairs nav iemeslu palikt kopā, vai ne?

Kontakta trūkums. Sarunas par sadzīves lietām ir obligātas, no tām neizvairīsies. Ko nopirkt veikalā, kad remontēt vannasistabu… Bet, vai jūs vēl par kaut ko citu runājat? Nē? Tad nav jābrīnās, ka attiecības iet uz galu.

Kompromisu trūkums. Ja attiecībās tiek pieņemts tikai vienas puses viedoklis, tad drīz vien otra puse kļūst izvēlas izstāties no šīs savienības. Gribi vai, nē, bet reizi pa reizei katram ir jāpieņem kopromisi.

Krāpšana. Krāpšana ir ļoti sāpīga. Tam cilvēkam, kurš tiek piekrāpts, protams. Jā, var mēģināt piedot un aizmirst, bet, lai attiecības izdotos, šo tematu vairs nedrīkst aizskart. Ja katrā strīdā tiks pieminēts šis grēks, tad labāk uzreiz visu pārtraukt.

Nekā kopīga. Katrā savienībā ir jābūt kaut kādām kopīgām interesēm. Ja pārim nav neviena saskarsmes punkta un katras brīvdienas viņi pavada šķirti, tad tādām attiecībām nav nākotnes.

Nespēja tikt pāri dzīves grūtībām. Varbūt tos 15 gadus jūs dzīvojat mierīgi un saticīgi, bet pēkšņi notiek kaut kas tāds, kas pilnībā maina jūsu dzīvi: tuvinieka nāve, dzīvesvietas maiņa, darba vai sociālā stāvokļa zaudējums utt. Ja pāris negrasās šīm grūtībām tikt pāri kopā, tad nekas neizdosies.

Nav vēlmes mainīties. Laika gaitā cilvēks mainās. Kāds kļūst gudrāks, kāds aktīvāks, kāds slinkāks. Tas viss ir normāli. Bet, ja viens no partneriem ir “iesprūdis” kādā fāzē vai vecumā, tad ir skaidrs, ka otrs vēlēsies iet uz priekšu un tur viņu ceļi šķirsies.

Devīguma trūkums. Laulībā ir svarīgi izrādīt mīlestību, uzmanību un rūpes. Vienkārši tāpat, neprasot neko pretīm. Ja jūsu attiecības balstās uz “tu man, es tev” principa, tad agrāk vai vēlāk radīsies sajūta, ka jūs esat nevis mīļotie cilvēki, bet gan biznesa partneri.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Pēdējais vissvarīgākais ir. Ja cilvēki jutīsies mīlēti, vajadzīgi un novērtēti, tad viņi nekad nešķirsies.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.