4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Padomi, kā stiprināt skropstas un padarīt tās veselīgākas

 

Macro Eyelashes in Mono by Gwen Yates on 500px.com

Lai spriestu par skropstu kvalitāti un kvantitāti, ir jāraugās uz organisma kopējo stāvokli un skaistumkopšanas paradumiem.

Svarīgs ir pareizs uzturs

Lai skropstas saglabātu skaistas, ir jāpievērš uzmanība tam, kāds ir tavs uzturs ikdienā. Ēdienreizēs noteikti jāiekļauj produkti, kas satur A un B vitamīnus – augu eļļu, cūkas un teļa aknas, krējumu un dārzeņus (tomātus, papriku, burkānus). Ne mazāk svarīgs ir vitamīns B2, kas atrodams piena produktos un gaļā. Tas sekmē skābekļa piekļūšanu ādas, nagu un matu šūnām. Veģetāriešiem uzturā noteikti jāiekļauj pupiņas, lēcas un rieksti, kas ir labs aminoskābju, mikroelementu un minerālvielu avots.

Higiēna un skaistums

Vai tu vienmēr pirms gulētiešanas notīri no sejas kosmētiku? Ja nē, tad ir jāparūpējas par to, lai kosmētikas noņemšana tev kļūtu par ieradumu. Lai arī cik vēlu tu atgrieztos mājās, kosmētika ir jānotīra. VIENMĒR!!!

Lieto tikai tādu kosmētiku, kas iegādāta specializētos veikalos. Nekad neiegādājies kosmētiku apšaubāmās vietās un no apšaubāmiem cilvēkiem.Tāda kosmētika var saturēt kaitīgas, vai pat toksiskas vielas, kas skropstām kaitēs.

Nepārslogo skropstas, ļauj tām ik pa laikam atpūsties gan no skropstu tušas un citiem kosmētikas līdzekļiem, gan mākslīgajām skropstām. Ja mākslīgās skropstas vēlies pieaudzēt atkārtoti, pirms tam ievēro trīs līdz četru nedēļu pauzi.

Līdzekļi skropstu stiprināšanai

Lai skropstas izaugtu kuplas un spēcīgas, tās jānodrošina ar A, B un E grupas vitamīniem, lipīdu un peptīdu kompleksu, arī cistīnu un arginīnu.

Sen zināms līdzeklis, kas skropstas palīdz padarīt skaistākas, ir rīcineļļa. Nevar noliegt, ka taukskābes, ko satur rīcineļļa, spēj tās padarīt biezākas un izturīgākas (garākas gan ne). Rīcineļļu uz acīm nav ieteicams atstāt uz ilgu laiku, to kā kompresi jāpatur tikai īsu mirkli. Dari to regulāri, vismaz mēnesi.

Vazelīns – parastais, aptiekā un citur nopērkamais vazelīns tiešam stiprina skropstas. Šeit gan būs nepieciešama pacietība, jo rezultāts parādās tikai pēc kāda mēneša, varbūt nedaudz ātrāk.

SESLASH serums skropstu un uzacu augšanas stimulēšanai – lielisks līdzeklis, kas piemērots rūpēm par īsām un plānām skropstām. Rezultāts redzams jau pēc pāris nedēļām. 

Atceries, arī paaugstināts stresa līmenis var veicināt skropstu un matu izkrišanu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.