8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tev ir laimīgas attiecības? 8 jautājumi, kuri palīdzēs to saprast

 

Couple with sunglasses in swimming pool. Summer, sun, water. by Jozef Polc on 500px.com

Uzdod sev šos jautājumus, lai saprastu – ir vai nav pienācis laiks attiecības kaut ko mainīt. Atbildi godīgi!

Kā jūs pavadāt laiku?

Veselīgās attiecībās cilvēkiem ir privātais laiks, kuru viņi pavada tā, kā katrs pats vēlas – tiekas ar draugiem, sporto, dodas iepirkties utt. Attiecības, kurās pāris visu savu brīvo laiku pavada kopā, nevarētu nosaukt par veselīgām. Tajās partneri ir pārāk atkarīgi cits no cita un neattīstās.

Kurš ir galvenais?

Labās attiecībās galveno nav. Abi partneri ir līdzvērtīgi. Ja viens no abiem dominē, tas negatīvi iespaido attiecības un abu iesaistīto psihisko stāvokli.

Kā jūs risināt konfliktus?

Veselīgās attiecībās strīdi parvēršas par pieredzi un stimulu attīstīties ar dialoga palīdzību. Ja jebkuras domstarpības noved līdz skandālam, attiecībās kaut kas ir jāmaina. Pamēģini par to ieminēties partnerim. Nebeidzami strīdi ne pie kā laba nenovedīs.

Tu mainies?

Laba pazīme tam, ka tu esi veselīgās attiecībās, ir tas, ka tu pastāvīgi attīsties. Partneri mācās cits no cita un kopīgi mainās. Ja tas nenotiek, jūs un jūsu attiecības ir nolemtas stagnācijai un degradācijai.

Vai jūsu uzskati sakrīt?

Ilglaicīgas attiecības var izdoties, ja abām iesaistītajām pusēm ir līdzīgi uzskati par dzīvi. Ja kaut kur rodas domstarpības, to var mēģināt risināt. Ja neizdodas, tad katram jādzīvo sava dzīve.

Jūs uzticaties viens otram?

Stabilās attiecībās tas ir ļoti svarīgi. Ar partneri, kurš tev neuzticas, seko katram solim un lasa tavas sarakstes ar draudzenēm, labāk šķirties.

Kā jūs izturāties pret panākumiem?

Normālās attiecībās partneri priecājas cits par citu, nevis apskauž.

Vai tu vēlies partnerī kaut ko mainīt?

Lai attiecības izdotos, ir svarīgi pieņemt partneri tādu, kāds viņš ir. Ja tu vēlies viņu mainīt, visticamāk tev vienkārši ir vajadzīgs cits cilvēks.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.