15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ja gribi mīluli, ar ko padižoties: Gudrākās kaķu šķirnes

 

On the day of cats... by Serg Semin on 500px.com

Kaķa gudrība izpaužas dažādos veidos: viens labāk saprot komandas, cits lieliski medī. Dresēt var jebkuru šķirni, bet ir dažas, kas ar saviem trikiem un rotaļīgumu izceļas vairāk.

Abesīnijas kaķis

Abesīnijas kaķi ir inteliģenti, zinātkāri un ārkārtīgi uzticami. Tos var arī viegli dresēt, jo ir paklausīgi. Tomēr, ja abesīnietis savā ceļā ieraudzīs ko jaunu, tam obligāti tas būs jāapskata. Tie mēdz arī atdarināt cilvēka veiktās darbības, tāpēc ir īpaši draudzīgi ar durvju kliņķiem – ātri iemācās attaisīt durvis. Vēl saimniekiem būtu vēlams iegādāties mīlulim dēli nagu asināšanai, citādi ātri vien mājās parādīsies sadriskātas mēbeles.

Skotijas nokareno ausu kaķis

Šie kaķi no citiem atšķiras ar savām interesantajām ausīm un prasmi stāvēt uz pakaļkājām. Viņiem ir diezgan viegli iemācīt visādus trikus un rotaļas. Kaķu dzīvespriecīgais raksturs būs piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan cilvēkiem, kas vēlas mīlošu mājdzīvnieku. Skotijas nokareno ausu kaķis ļoti novērtē cilvēka tuvumu, tāpēc būs cītīgs sekotājs saimniekam ik uz soļa un izmantos jebkuru brīdi, lai ieritinātos saimniekam klēpī.

Kornvolas rekss

Šie kaķi ir pazīstami savu lielo ausu un sprogainās vilnas dēļ. Viņi ir ļoti ziņkārīgi: viņiem ir jāzina, ko dara katrs ģimenes loceklis. Ja tu neļausi viņam sev sekot, viņš apvainosies. Savas bēdas viņi „apēd”, tāpēc mēdz ciest no liekā svara.

Kornvolas reksam patīk aktīvas spēles un pastāvīga cilvēka uzmanība. Pat pieaugušajā vecumā Kornvolas rekss saglabā kaķēna temperamentu un tieksmi spēlēties, lēkt un kāpelēt. Viegli padodas dresūrai.

Tajas kaķis

Aktīvs un ļoti mīļš kaķis. Necieš, kad viņiem netiek pievērsta uzmanība, tāpēc pieprasa pastāvīgu uzmanību un fizisko kontaktu ar saimniekiem. Labi izturas pret visiem ģimenes locekļiem, bet tāpat izvēlas vienu, kuram pieķerties vairāk. Tajas kaķis ar dažādu intonāciju un balss tembru palīdzību spēj izrādīt plašu emociju spektru. Pat pieaugušā vecumā saglabā rotaļīgo dabu.

Birmas kaķis

Parasti Birmas kaķi ir maigi, mierīgi, piesardzīgi un iecietīgi dzīvnieki, kam patīk miers un klusums. Birmas kaķiem patīk „parunāt”, bet ne tik skaļi, kā Siāmas kaķim. Lai viņi justos laimīgi, tiem daudz jākontaktējas ar ģimenes locekļiem, tāpēc tiem vajag mīļumu un uzmanību, kā arī regulārus treniņus prātam. Viegli padodas dresūrai un labprāt savus trikus demonstrē mājas viesiem.

Turcijas Vana kaķis

Turcijas Vana kaķi ir mīlīgi, un parasti viņiem patīk cilvēki. Bet kaķis nepārprotami parādīs, ja viņam kaut kas nepatiks. Atšķirībā no citiem, šie kaķi nebaidās no ūdens. Tiem pat patīk tajā paspēlēties. Turcijas Vana kaķi ir aktīvi dzīvnieki, kuriem patīk medīt un spēlēties. Viņi ir ļoti drosmīgi.

Vienmēr izvēlēsies vienu saimnieku, no kura pieprasīs visu uzmanību. Emocijas un vajadzības izrāda ar mīmikas un melodiskās balss palīdzību.

Bengālijas kaķis

Šie kaķi ir gudri, bet arī rotaļīgi un palaidnīgi: mīl spēlēties ar visu, ko atrod. Arī vadiem. Bengālijas kaķim piemīt apbrīnojami plastiskas kustības un liela patika rotaļāties ūdenī. 

Ģimenē pieķeras vienam cilvēkam un it visur seko tam līdzi kā sunītis, guļ blakus un “asistē” pie datora. Bengālijas kaķis pieprasīs nedalītu saimnieka mīlestību un uzmanību.

Singapūras kaķis

Singapūras kaķi tiek raksturoti kā ekstraverti, aktīvi un ziņkārīgi, tāpēc dažādās spēlēs un rotaļās noder viņu atlētiskais augums. Viņiem patīk būt darbībā, tāpēc Singapūras kaķis, iespējams, nebūs labākā izvēle saimniekam, kas vēlas mierīgu, laisku mājas mīluli, kas zvilnēs uz dīvāna.

Šie kaķi mājokli izpēta tik smalki, ka pat saimnieks tik labi visu nezina. Nebrīnies, ja viņš tev lec virsū no dažādām vietām. Tā viņš izrāda savu mīlestību.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Parastā minka mūsu ģimeni izglāba no nosmakšanas dūmos,vai arī sadegšanas,tikām naktī pamodināti,lai viņai ir labi citos medību laukos!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.