3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Lielisks līdzeklis ādai un matiem: Izmanto ābolu etiķi skaistumkopšanā!

 

Apple cider vinegar by 135pixels Eduardo Gonzalez on 500px.com

Jau gadsimtiem ilgi ābolu etiķis ir slavens ar tā labvēlīgo ietekmi uz organismu. Izrādās, tas ir noderīgs arī skaistumkopšanā, jo īpaši – matu veselības un un ādas mirdzuma atjaunošanā.

Skalojamais līdzeklis matiem

Divas ēdamkarotes ābolu etiķa sajauc ar glāzi ūdens. Maisījumu izmanto matu skalošanai pēc mazgāšanas ar šampūnu. Rezultātā tiek iegūti attīrīti un mirdzoši mati. Šis maisījums arī stiprina matu saknes un novērš matu lūšanu.

Pretblaugznu līdzeklis

Ābolu etiķi sajauc ar ūdeni (1:1). Iemasē maisījumu galvas ādā pirms mazgāšanas ar šampūnu. Tas palīdzēs novērst blaugznu veidošanos.

Līdzeklis sejas ādas kopšanai

Divas glāzes ūdens sajauc ar ēdamkaroti ābolu etiķa. Samērcē tajā vates plāksnīti un maigi notīri seju. Līdzekli nevajag noskalot – nebaidies no specifiskās smaržas un savelkošās sajūtas. Tā drīz pazudīs. Etiķī esošās skābes stimulē asinsriti un samazina poras.

Līdzeklis pēdu svaigumam un veselībai

Sajauc četras glāzes ūdens ar vienu glāzi ābolu etiķa. Mērcē tajā kājas (aptuveni 15 minūtes), tad noskalo un nosusini. Ābolu etiķim piemīt antiseptiskas īpašības, kas dezinficē pēdas un rada svaiguma sajūtu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.