1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kad gribas labāk, bet lētāk: Kā ietaupīt, dodoties uz restorānu

 

Pieci vienkārši padomi, kā garšīgi paēst un iztērēt pēc iespējas mazāk naudas.

Izmanto sociālos tīklus

“Seko” sev iecienīto restorānu un kafejnīcu profiliem. Tā tu nepalaidīsi garām informāciju par akcijām, atlaidēm, īpašajiem piedāvājumiem un konkursiem.

Pasaki, ka tev ir svētki

Ja tu dodies uz restorānu īpaša gadījuma vadīta (piemēram, svinēt dzimšanas dienu vai kāzu jubileju), rezervē galdiņu laicīgi un paziņo personālam par to, ka tev ir svētki. Daudzas iestādes jubilāriem piedāvā atlaides.

Pat, ja nekādu īpašo piedāvājumu jubilejām restorānā nav, var gadīties, ka tu saņemsi komplimentāro šampanieša glāzi vai desertu.

Ieplāno laicīgi

Lai ietaupītu, pirms došanās uz restorānu izpēti viņu mājaslapu vai sociālo tīklu profiles. Varbūt restorāns piedāvā atlaides konkrētā dienas laikā vai nedēļas dienā; varbūt viņiem ir “pērc 2 maksā par 1” piedāvājums. Saskaņo to ar saviem plāniem, izpēti cenas un dodies tad, kad tavam maciņam tas būs izdevīgāk.

Izvairies no svētku dienām

Privātos svētkos restorānā var dabūt atlaidi, bet, ja runa ir par oficiāliem svētkiem (Jaunais Gads, Sieviešu diena, Valentīndiena), tad no restorāniem labāk būtu izvairīties.

Pirmkārt, ir iestādes, kas svētku dienās paaugstina cenas. Otrkārt, cilvēku, kas tajā dienā gribēs apmeklēt restorānu, būs daudz vairāk, tāpēc pastāv risks, ka tev būs ilgi jāgaida savs pasūtījums vai arī vispār pie galdiņa netiksi.

Dalies ar ēdienu un nepasūti daudz

Pilnvērtīgas vakariņas, kas sastāv no startera, pamatēdiena, deserta un dzērieniem var daudz izmaksāt. Jau laicīgi novērtē porciju izmēru un apdomā, vai spēsi visu apēst. Varbūt labāk izvēlēties kaut ko vienu? Ja tu neesi desertu mīle, tad vari ierosināt paņemt vienu desertu uz diviem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.