1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kāpēc mēs jūtamies vientuļi pasaulē, kurā ir tik daudz cilvēku?

 

Mums apkārt vienmēr ir cilvēki. Daudz cilvēku. Bet mēs tāpat jūtamies vientuļi un nelaimīgi. Tu vari būt aktīva, pēc darba rīkot ballītes, ceļot un pat būt laimīgās attiecībās, bet tev tāpat ir tik vientuļi, ka tu pat nezini, ko darīt, lai tā sajūta pazustu.

Katram dzīvē var būt tādi brīži, bet tam noteikti nebūtu jākļūst par ieradumu. Ir liela atšķirība starp periodisku vientulības sajūtu un pastāvīgu vientulības sajūtu. Mūsdienu tehnoloģiskajā pasaule liela daļa komunikācijas ir pazudusi plašajā interneta pasaulē. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka jūtamies vientuļi. Taču tas noteikti nav vienīgais iemesls. Tie var būt arī nopietnāki…

Mēs apzīmogojam cilvēkus

Pēc šķiršanās vai nodevības mēs atsakāmies ticēt cilvēkiem. Sievietes domā, ka visi vīrieši ir vienādi, bet vīrieši domā, ka visas sievietes ir egoistiskas un pārāk emocionālas. Daudzi no mums notic tam, tāpēc izvairās no attiecībām. Iemācīties atkal uzticēties nav tik bīstami, kā varētu šķist. Vienkārši nevajag atgrūst visus cilvēkus.

Mēs uzceļam sienas

Tu neielaid cilvēkus savā dzīvē, jo negribi izjust sāpes un vilšanos. Bet tad rodas vientulības sajūta, kas arī rada sāpes un vilšanos. Neredzamu sienu veidošana nav labākais veids, kā izvairīties no nodevības un sāpēm. Tava dzīve kļūst tukša un tai nav mērķu. Sienu vietā labāk veido robežas. Ielaid tikai tos cilvēkus, kas pieņem tavus nosacījumus. Tādējādi tu nezaudēsi komunikāciju, bet arī neļausi darīt sev pāri.

Mēs sadraudzējamies ar savām bailēm

Daudz vieglāk ir dzīvot harmonijā ar savām bailēm un nepilnībām, nekā ar tām cīnīties. Cilvēki, kuri kaunās no savām nepilnībām, atsakās veidot attiecības. Viņi izvēlas vientulību. Iemīlies savās nepilnībās un tiec vaļā no šaubām, lai jau rīt varētu justies labāk.

Mēs nespējam izturēt kritiku

Kad tavs partneris tev saka, ka esi nepilnīga vai arī priekšnieks regulāri saka, ka esi neprofesionāla, vienīgais, ko gribas darīt, ir aizbēgt kaut kur tālāk, lai nevienā nebūtu jāklausās. Iemācies pieņemt kritiku un neļauj citiem par sevi negatīvi izteikties. Atbrīvo savu dzīvi no tādiem cilvēkiem un atrodi tādus, kas būs tevis cienīgi.

Mēs pārstājam uzturēt sakarus

Ir viegli pierast pie vientulības, kad tu nevienam neko neesi parādā. Piemēram, tev nav jāmeklē attaisnojumi, lai neietu uz randiņu vai ballīti. Ja tu to dari regulāri, cilvēki pārstāj par tevi atcerēties. Nezaudē saikni ar tiem, kas tev dod iespēju.

Nauda kļūst par prioritāti

Mūsdienās cilvēki ir gluži vai apmāti ar naudu. Viņi ignorē tuviniekus, nesteidzas dibināt ģimeni un ieciklējas tikai uz savu darbu un karjeru. Tas arī vairo vientulību.

Vientulība ir sarežģīta sajūta. Tā nav nāvējoša slimība, to var izārstēt. Pamēģini noskaidrot šīs sajūtas patieso iemeslu un mēģini mainīt situāciju. Pat, ja būs jāizkāpj no savas komforta zonas. Atrodi cilvēkus, kas arī ir apņēmušies tikt vaļā no vientulības sajūtas, jo jau tad tu vairs nebūsi vientuļa.

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.