1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Pastāvīgā dzīšanās pakaļ laimei nedarīs tevi laimīgu

 

Kad mēs runājam par laimi, mēs iztēlojamies nemainīgi laimīgu stāvokli – katru dienu, katru minūti bez negatīvisma, un mēs ar visiem spēkiem cenšamies to noķert un saglabāt.

Bet kāda jēga ir no šādas “laimes”? Tas ir kā mīļākais ēdiens. Tad, kad mēs iecienīto desertu ēdam reti un pa bišķiņam, tad no sirds izbaudām katru kumosu. Bet, ja mēs ēdīsim to katru dienu un daudz, tas drīz vien apniks. Vienmēr ir jāatceras – tikai tad, kad pārdzīvosi bēdas, tu spēsi saprast un novērtēt, ko nozīmē būt laimīgam.

Doma par to, ka kāds cits vienmēr ir laimīgs, ir nepareiza

Liela daļa cilvēku redz tos, kam, it kā, ir ideāla dzīve, un kas visu laiku šķiet laimīgi. Kopš bērnības mēs esam raduši tiekties uz mērķi “un dzīvoja viņi ilgi un laimīgi”. Pat sociālajos tīklos cilvēki cenšas dalīties tikai ar pozitīvajiem dzīves brīžiem. Kas slēpjas aiz tā visa? To mēs nezinām. Mēs zinām tikai to, ko redzam. Bet vai ar to pietiek, lai objektīvi izvērtētu “laimi”?

Realitātē vienmēr kaut kā trūkst vai notiek kaut kas nepatīkams

Ideālas dzīves nav. Pat bagātākajiem un veiksmīgākajiem cilvēkiem nākas saskarties ar problēmām. Kad mums uzglūn negatīvas emocijas, mēs redzam tikai savas neveiksmes un izgāšanās, neaizdomājoties par to, ka bez kritieniem dzīvē ir arī kāpumi. Padomā par to, ka kaut kad nākotnē tu atskatīsies uz savām “lielajām problēmām” un tās šķitīs mazas un nenozīmīgas. Un tu pasmaidīsi.

Pārstāj censties būt laimīga. Vienkārši esi!

Ir dabiski vēlēties būt laimīgam pēc iespējas biežāk. Ko var darīt lietas labā? Pirmkārt, atmet pārliecību par to, ka ideāla dzīve ir laime. Ideālas dzīves nav, un līdz ar to arī zūd laime.

Otrkārt, lai tu varētu būt patiesi laimīga, pārstāj dzīties pakaļ pastāvīgai laimei. Izklausāssavādi, vai ne? Laime, patiesībā, ir pozitīvu un negatīvu emociju mijiedarbība.

Treškārt, novērtē pateicības nozīmīgumu. Tā vietā, lai koncentrētos uz esošo negatīvo situāciju, atsvaidzini savu atmiņu un atceries par savu pagātni. Piemēram, kad tev nebija darba, tu juties nomākta, bet tad tu atradi darbu un pēkšņi kļuvi laimīgāka. Tā notiks arī turpmākajās situācijās.

Laime un skumjas iet roku rokā

Pieņem faktu, ka tava dzīve būt piepildīta ar skaistiem un laimīgiem brīžiem. Vēl tā būs piepildīta ar lietainām un vētrainām dienām, kuras šķitīs bezgalīgas. Labi tev tagad vai slikti, bet zini, ka viss dzīvē ir mainīgs. Novērtē prieka mirkļus un iemācies tikt galā ar bēdīgajiem.

Necenties izvairīties no “skumjiem” vai “negatīviem” pārdzīvojumiem un akli dzīties pakaļ “laimīgiem” pārdzīvojumiem. Lai tu augtu, ir nepieciešams prast pieņemt visa veida emocijas, un tur arī slēpjas patiesā laimes jēga.

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.