3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vēlies iegūt gludas kājas bez ādas iekaisuma un apsārtumiem? Skujies pareizi!

 

Skūšanās ir process, ar kuru ikdienā saskaras daudzas sievietes. Taču dažkārt, lai arī cik uzmanīgi visu censtos darīt, gadās ar skuvekli sevi savainot vai sakairināt ādu. Kā no tā izvairīties?

Pirms skūšanās lieto skrubi

Tas ir obligāts priekšnosacījums. Skrubja abrazīvās daļiņas noņems atmirušās ādas šūnas, kas mēdz sakrāties starp skuvekļa asmeņiem, neļaujot tam piekļūt pietiekami tuvu ādai. Arī tas palielina savainošanās risku. Lai no tā izvairītos, lieto maigu skurbi.

Neaizmirsti par skūšanās putām

Tas ir ļoti svarīgi, lai matiņi tiktu noskūti līdz ar ādu, bet āda netiktu traumēta. Lieto skūšanās putas vai nedaudz matu kondicioniera, taču noteikti ne ziepes! Tās sausina ādu, turpretī kondicionieris vai putas sniedz mitrināšanu.

Skūšanos atstāj beigām

Kad esi dušā, skūšanos atstāj kā pēdējo darbiņu. Ūdens karstums un tvaiks mīkstinās matiņus un atvērs poras, kas skūšanos padarīs vieglāku un patīkamāku.

Atrodi pareizo skuvekli

Skuveklim jābūt asam, vēlams, ar noapaļotu galviņu un ērtu rokturi. Tam jābūt vairākiem asmeņiem, lai vienu un to pašu vietu nenāktos skūt vairākas reizes.

Skuj ar īsākām, aprautām kustībām

Vislabāko rezultātu iegūsi, ja skūsies ar īsākām kustībām (nevis vienā vilcienā no potītes līdz ceļgalam) un nespiežot skuvekli pret ādu. Ja tev vairākkārt jāpārbrauc ar žileti vienai un tai pašai vietai, visticamāk, tā ir pārāk trula.

Saudzē ādu

Pēc skūšanās nemeties uzreiz berzēt ādu ar dvieli, jo tā vēl būs jutīga. Tāda rīcība novedīs pie apsārtumiem un mikrotraumām.

Neaizmirsti mitrināt

Tavai ādai ir nepieciešama mitrināšana. Ja pamani, ka biežās skūšanas dēļ āda uz kājām kļuvusi sausāka, palutini to ar mitrinošu losjonu. Iegaumē, mitrināt ādu vajadzētu katru dienu, nevis tikai pēc skūšanās.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.