14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Īpašības, kuras attiecībās ir daudz svarīgākas par labu izskatu

 

Vai tu kādreiz esi gājusi pa ielu un domājusi, ko tas izskatīgais vīrietis, kas nāk tev pretī, ir saskatījis tajā neizteiksmīgajā sievietē, kas iet viņam blakus? Kā izrādās, attiecībās ir arī daudz svarīgākas lietas par izskatu. Ir īpašības, kuras gan sievietes, gan vīrieši vērtē augstāk par visu citu.

Māka klausīties. Runāt māk visi, bet klausīties – tikai daži. Ja tu kaut reizi esi ar tādu cilvēku runājusi, tad sapratīsi, par ko mēs runājam. Klausīties – tā ir īsta māksla, tāpēc to vienmēr sajūt un augstu vērtē. Ar tādiem cilvēkiem patiešām gribas sarunāties.

Māka būt spontānam. Vieni mīl pilnīgu spontanitāti savā rīcībā, citi cilvēki priekšroku dod pastāvīgumam un drošībai. Bet jebkurā gadījumā bez pilītes spontanitātes, fantāzijas un negaidītām darbībām “plūsmā” var palikt garlaicīgi. Spontanitāte neļauj attiecībām kļūt par pelēkās ikdienas daļu, padara tās interesantas un krāsainas, nodrošina ar daudzām patīkamām atmiņām.

Darīt kaut ko labi. Nav svarīgi, ko tieši skar tava prasme – lieliski braukt ar automašīnu, virtuozi spēlēt ģitāru vai raiti runāt četrās valodās. Cilvēkus vienmēr sajūsmina meistarība, lai arī kāda tā būtu.

Būt pašpietiekamam un ar dzīvi apmierinātam. Cilvēki, kuri ir apmierināti ar to, kas viņiem ir, ir daudz pievilcīgāki par tiem, kuri pastāvīgi žēlojas par to, kas viņiem trūkst. Jā, tas nav nemaz tik vienkārši, bet tas ir iespējams. Iesākumam vajag pārtraukt sevi salīdzināt ar citiem, pēc tam atrast, kas tavā dzīvē ir labs un izjust pateicību par to.

Būt īstam. Var izdomāt sev kaut kādus viltus tēlus, slēpties aiz tiem un pat iemiesoties tajos, bet cilvēki vienmēr sajūt neīstumu un, tāpēc augstu vērtē patiesas personības.

Spēja rast kompromisu. Spēja rast kompromisu, un, galvenais, vēlme to meklēt, ir pazīme tam, ka cilvēks ir gatavs ilgām un laimīgām attiecībām. Vienmēr iedomājieties sevi otra cilvēka vietā. Kā tu justos? Ko darītu? Tas ir svarīgi.

Rūpes. Gandrīz visiem cilvēkiem patīk, kad par viņiem rūpējas. Tā ir iespēja bez vārdiem pateikt “es tevi mīlu” un ‘’tu neesi man vienaldzīgs”. Ja tu esi radusi domāt tikai par sevi, nebūs viegli sākt rūpēties par kādu citu. Sāc ar maziem solīšiem – pagatavo kādu viņa iemīļotu ēdienu, nopērc mazu dāvaniņu, uztaisi masāžu garas darba dienas beigās…

Humora izjūta. Jautrus cilvēkus mīl visi, un viņi aplipina ar savu pozitīvismu. Ar cilvēku, kurš biežāk smaida, nekā ir noskumis, nav nekādu problēmu šad un tad pasmieties, un ir daudz patīkamāk sarunāties.

Būt stipram. Tas tiek augstu vērtēts ne tikai vīriešos, bet arī sievietēs. Neviens negrib būt blakus vārgulim, kurš nevar tikt galā ar savām problēmām, nemaz nerunājot par palīdzības un atbalsta sniegšanu grūtā brīdī citiem. Iekšējais spēks, spēja atrisināt savas problēmas, neaizkaitinot citus cilvēkus, spēja atbalstīt un palīdzēt – tas ir daudz vērtīgāk nekā patīkama āriene.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.