8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Recepte: Ķirbju pīrāgs amerikāņu stilā

 

Laika gaitā receptes ir tikušas mainītas un uzlabotas, bet par klasisko tiek uzskatīts zemāk aprakstītais variants.

Sastāvdaļas

Mīklai: 400 g miltu, 250 g sviesta, 1 tējkarote sāls, 120 ml ūdens.

Pildījumam: 1 kg ķirbja, 2 olas, 250 g cukura, ¼ tējkarote kanēļa, 200 ml saldā krējuma (35%).

Pagatavošana

Dziļā traukā izsijā miltus un uz rupjas rīves sarīvē aukstu sviestu. Noteikti neaizvieto sviestu ar margarīnu. Mīkla var sanākt neelastīga un cepšanas laikā pielipt pie formas.

Miltu un sviesta masai pievieno sāli un ūdeni. Tam ir jābūt ļoti aukstam. Tad uzreiz ātri samīca mīklu. No sākuma tā būs irdena, bet pēc tam savilksies. Kad no mīklas varēs izveidot vienu bumbu, izņem to no trauka un turpini mīcīt uz galda. Pilnīgi vienmērīgu mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30-50 minūtēm.

Pagatavo pildījumu – atbrīvo ķirbi no sēklām, sagriez lielos gabalos un novāri (vai izcep cepeškrāsnī). Vajag, lai miza viegli atdalās.

Pēc tam liec ķirbi blender un uztaisi putru. Pievieno olas un vēlreiz sakul. Tad pievieno cukuru, kanēli un saldo krējumu. Kul tik ilgi, kamēr izveidojas vienmērīga masa.

Ņem ārā no ledusskapja mīklu. Cepamo formu (ja ir silikona) ar sviestu var neapsmērēt. Metāla gan vajadzēs.

Mīklu izrullē plānā kārtā un liec formā tā, lai veidotos arī sieniņas. Dažās vietās mīklā ar dakšu izdur caurumus. Sagatavoto pildījumu lej mīklā.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°С un liec pīrāgu iekšā uz 50-60 minūtēm. Lai pildījums paliktu stingrs, atdzisušu pīrāgu uz pāris stundām ieliec ledusskapī (ideālā variantā uz nakti).

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.