6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ceptas gailenes ar pašmāju olu nūdelēm un parmezāna sieru

 
Foto: Rimi Gardēži

Klasiskajai gaileņu mērcei garšu var bagātināt, nomainot piedevas, piemēram, pasniedzot to ar mājās gatavotām olu nūdelēm, kas ir viegli pagatavojamas. Gaileņu zemes aromātu ar svaigo pastu un parmezāna asumiņu visizteiktāk papildinās viegls, nedaudz dūmakains un augļains Pinot Noir vīns Les Mougeottes Pinot Noir.

Sastāvdaļas:

  • 300g gaileņu
  • 5 olas dzeltenumi
  • 30g cietā siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1/2 tējkarote svaigi maltu piparu
  • Nūdelēm: 3 olas, 300g cietgraudu miltu, šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Lai pagatavo olu nūdeles, sajauc visas sastāvdaļas, mīklu labi izmīca un atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam mīklu izrullē un ar nazi sagriež tievās strēmelītēs. Vāra verdošā ūdenī 10–20 sekundes, kamēr nūdeles uzpeld augšā.

Apcep sēnes sviestā ar olīveļļu un karstas liek bļodā ar olas dzeltenumiem, rīvēto parmezānu un pipariem. Pievieno tikko vārītas nūdeles un iecilā olu un siera krēmā. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

Recepti un piemērotāko vīnu piedāvā Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.