Foto: Rimi Gardēži

Klasiskajai gaileņu mērcei garšu var bagātināt, nomainot piedevas, piemēram, pasniedzot to ar mājās gatavotām olu nūdelēm, kas ir viegli pagatavojamas. Gaileņu zemes aromātu ar svaigo pastu un parmezāna asumiņu visizteiktāk papildinās viegls, nedaudz dūmakains un augļains Pinot Noir vīns Les Mougeottes Pinot Noir.

Sastāvdaļas:

  • 300g gaileņu
  • 5 olas dzeltenumi
  • 30g cietā siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1/2 tējkarote svaigi maltu piparu
  • Nūdelēm: 3 olas, 300g cietgraudu miltu, šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Lai pagatavo olu nūdeles, sajauc visas sastāvdaļas, mīklu labi izmīca un atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam mīklu izrullē un ar nazi sagriež tievās strēmelītēs. Vāra verdošā ūdenī 10–20 sekundes, kamēr nūdeles uzpeld augšā.

Apcep sēnes sviestā ar olīveļļu un karstas liek bļodā ar olas dzeltenumiem, rīvēto parmezānu un pipariem. Pievieno tikko vārītas nūdeles un iecilā olu un siera krēmā. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

Recepti un piemērotāko vīnu piedāvā Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?