13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Gribi būt laimīga? Izrādās, ka viss lieliskais ir vienkāršs!

 

Visiem dzīvē ir viens kopīgs mērķis: būt laimīgam. Tomēr ikvienam būtu jāapzinās, ka laime nav mērķis, bet gan dzīvesveids.

Varbūt būsi pārsteigta, bet tas, kas visvairāk attur mūs no mērķu sasniegšanas, esam mēs pašas. Mēs sevi ierobežojam, bet derētu atcerēties, ka dzīve ir kaut kas, ko tu izbaudi vai arī kaut kas, no kā slēpies. Pārstāj vienkāršas lietas padarīt sarežģītas un vienkārši dzīvo savu dzīvi.

Palūkosimies uz lietām, kas mūs padarīs laimīgas. Izklausās pavisam vienkārši, bet nāksies pacīnīties, lai atbrīvotos no šiem paš-ierobežojumiem.

Tev nāksies atbrīvoties no:

Citu novērtējuma

Kuram interesē, ko par tevi domā citi? Ja pati esi laimīga ar lēmumiem, ko es pieņēmusi, tad tā ir tikai un vienīgi tava darīšana. Padomā, cik daudz tu sasniegtu, ja pārstātu ļaut citu domām diktēt savu dzīvi!? Dari to, ko uzskati par pareizu un nedomā, ko citi par tevi padomās.

Dusmām/aizvainojuma

Dusmas tevi apēdīs no iekšpuses. Mēģini izdomāt veidus, kā salīgt mieru iekšēji ar tiem, kuri tev ir nodarījuši pāri. No dusmām ciet vienīgi tu pati.

Negatīva uzskata par savu ķermeni

Kad runa ir par tavu ķermeni, ir tikai viens cilvēks, kura domas tev būtu jāņem vērā – un tas esi tu. Neviens cilvēks nevar tev pateikt, kāds ir “pareizs” ķermenis. Ja pati jūties komfortabli savā ādā, esi veselīga, tad tev nav, par ko uztraukties. Neļauj citiem teikt, ka neesi skaista.

Domām par ideālu partneri

Nav tādas lietas, kā perfekts partneris, tādēļ izmet savu idālā vīrieša īpašību sarakstu ārā pa logu. “Perfekto” lietu skatījums mūs apstādina, neļauj kustēties uz priekšu. Atrodi sev īsto: cilvēku, kurš tevi spēj mīlēt ar visu savu sirdi, cilvēku, ar kuru kopā jūties komfortabli un kurš tevi pieņem tādu, kāda esi. Jo ātrāk sapratīsi, ka nav tāda “ideālā partnera”, jo ātrāk kļūsi laimīgāka.

Domām par perfektu dzīvi

Tāpat kā nav perfekta partnera, nav arī perfektas dzīves. Dzīve ir tas, ko tu pati tajā ieliec, tādēļ, ja neesi gatava smagi strādāt un pielikt pūles, visticamāk, jutīsies iztukšota. Izvēles, ko izdarīsi, ietekmēs to, kā virzīsies tava dzīve – būs kāpumi un kritumi, un tas viss tev ir jāpieņem.

Domas, ka būsi bagāta

Pārāk daudz cilvēku dzīvo savu dzīvi, domājot par to, ka kādu dienu viņi kļūs par miljonāriem. Varbūt dažiem tas ir reāls mērķis, tomēr tas nav nekas tāds, ko varētu sasniegt bez ļoti smaga darba. Pārstāj naudu uzskatīt par savu motivātoru: atrodi karjeru, kas tevi aizrauj un piepilda tavu iekšējo pasauli pilnībā.

Domām par pagātni

Pārstāj dzīvot pagātnē! Nav pilnīgi nekā tāda, ko tu tur varētu izmainīt. Un kāda jēga domāt par to, ko nekādā veidā nevari ietekmēt? Domā par nākotni – par lietām, kas tiešām kaut ko nozīmē, jo tas ir tas, ko vari mainīt un veidot. Pagātne tikai atņem tev dārgo laiku.

 

Avots: Zeltene.lv/ Elitedaily.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.