17 C
Rīga
otrdien, augusts 4, 2020

Recepte: Ziedkāpostu un burkānu krēmzupa

 

Foto: Yummly.com

Līdz ar rudens iestāšanos, pēc garas darba dienas apēst gribas kaut ko siltu, sātīgu un garšīgu. Šī zupa varētu būt tieši laikā!

Sastāvdaļas: 1 ziedkāposts, 4 burkāni, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, ½ tējkarote karija, ¼ tējkarote sasmalcināta ingvera, 4 glāzes dārzeņu buljona, 4 glāzes ūdens, sāls un pipari pēc gaumes.

Pagatavošana:

Ziedkāpostu sadala rozetēs, nomizo un nelielos gabalos sagriež burkānus un sīpolu.

Pēc tam dārzeņi ir jāizcep. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200oC. Atsevišķā traukā pasāla dārzeņus (ziedkāpostu atsevišķi un burkānus un sīpolus atsevišķi), pasāla un apsmērē ar olīveļļu. Pēc tam izkārto uz pannas (arī atsevišķi, jo cepšanas laiks atšķiras) un cep krāsnī, kamēr gatavs.

Tad uz pannas apcep sasmalcinātu ķiploku (1-2 min), pievieno gatavos dārzeņus un apcep kādas 3 minūtes.

Tad izber visu katlā, pievieno kariju un ingveru, aplej dārzeņus ar ūdeni un buljonu un vāra 30 minūtes.

Gatavajā zupā pievieo sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam sajauc visu blenderī. Pasniegt var ar maizes grauzdiņiem.

Labu apetīti!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!