3.8 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Kad svētki beigušies, sākas īstā dzīve: 5 galvenās jaunlaulāto problēmas (un to risinājumi)

 

Pēc kāzām jauno pāri sagaida gan pozitīvi, gan negatīvi dzīves notikumi. Tu vari sevi nedaudz sagatavot (un arī pasargāt), ja zināsi, kas tevi sagaida un kā ar to tikt galā. Protams, ja jūs jau pirms kāzām dzīvojāt kopā, tad pāris no zemāk minētajām problēmām varētu arī vairs nebūt.

Pēckāzu depresija

Pirmajās nedēļās pēc kāzām daži pāri sāk izjust nevis prieku, bet garlaicību un pat skumjas. Lieta tāda, ka pāri pavada mēnešus (un pat gadus), plānojot savu lielo dienu. Kad svētki un medusmēnesis beidzies, viņiem ir jāatgriežas ikdienas rutīnā. Tas it nemaz neiedvesmo.

Risinājums – Dalies ar ziņām un maziem dienas prieciņiem ar partneri. Tieši no mazajiem notikumiem veidojas lielā laime. Iemācies to visu novērtēt, jo tad laulība izdosies.

Privātās telpas un laika neesamība

“Mans vīrs ir mans labākais draugs” – jā, tajā nav nekā slikta, bet tikai tad, ja jūs nepārvēršaties par siāmas dvīņiem, kuri it visur ir kopā.

Risinājums – Neraugoties uz to, ka tavā dzīvē ir sācies jauns posms, un tev gribas būt kopā ar vīru, iegaumē: jūs tomēr esat divas personības. Neaizmirsti par saviem draugiem un izklaidēm un ļauj izklaidēties arī viņam. Bez tevis.

Satraukti vecāki

Jauna ģimene nozīmē arī jaunas attiecības ar otras pusītes ģimeni. Sākumā situācija var būt nedaudz saspringta: vecāki apvainosies par to, ka jūs veltiet viņiem pārāk maz laika, vai arī būs greizsirdīgi par to, ka ar partnera vecākiem jūs tiekaties biežāk. Hmm, kur paliek brīvdienu laiks pašiem sev?

Risinājums – pieņemiet visus lēmumus kopā ar vīru. Arī tos, kas attiecas, pie kā brauksiet ciemos brīvdienās un pie kā pavadīsies svētkus. Sadaliet ciemošanās laiku godīgi un atvēliet laiku arī sev. Ja kādam no vecākiem kaut kas ir iebilstams, iepazīstiniet viņus ar situāciju.

Sekss kā darbs

Sekss pēc kāzām eksistē, taču daudziem tas vairs nesniedz tādu prieku, kā agrāk. Iespējams tāpēc, ka līdz kāzām tā mērķis ir fiziskās saiknes stiprināšana starp partneriem, bet pēc tam – bērna radīšana. Šajā gadījumā sekss kļūst līdzīgs darbam un nesniedz iepriekšējās sajūtas.

Risinājums – Iegaumē, ka sekss, lai arī kāds mērķis tam būtu, ir saistīts ar labsajūtu. Tāpat iegaumē arī to, ka labsajūta var būt atsevišķs jūtu intīmās dzīves mērķis.

Nebeidzama kritika

Dzīvot kopā jaunā statusā pārim ir labs izaicinājums. Ja jūs dzīvojāt kopā arī pirms laulībām, tad šis punkts uz jums neattiecas. Bet, ja, nē, tad noteikti paies laiks, kamēr pieradīsiet pie partnera ieradumiem. Jā, var gadīties par to arī strīdēties. Tas ir normāli. Galvenais visam tikt pāri bez personīgiem apvainojumiem.

Risinājums – pirmais gads būs nedaudz savāds un grūtāks. Tas ir normāli. Tāpēc, neraugoties uz nesaskaņām, saglabājiet vēsu prātu. Tad arī nākotnē ar kritiku un citām grūtībām būs vieglāk tikt galā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.