1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Lai plašajā piedāvājumu klāstā nereibtu galva – padomi, iepērkoties internetā

 

 

Foto: Publicitātes

Ātri, ērti, vienkārši – šie ir galvenie iemesli, kādēļ arvien vairāk cilvēku izvēlas iepirkties internetā. Un tā patiešām arī ir – kādēļ gan doties nogurdinošā iepirkšanās tūrē, ja vari iegādāties kāroto, ērti sēžot dīvānā un malkojot vīnu? Lai plašajā interneta piedāvājumu klāstā nereibtu galva, grāmatžurnāls un portāls IMPERFEKT sniedz vērtīgus padomus, kas noderēs, veicot pirkumus internetā.

Viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, iepērkoties internetā, ir tikai patiešām nepieciešamo preču meklēšana. Ja esi nolēmusi iegādāties apģērbu, nevajadzētu pievērsties mājlietu piedāvājuma klāsta pētīšanai. Tādā veidā ne tikai ietaupīsi laiku, bet arī izvairīsies no nevajadzīgiem tēriņiem.

Ja iegādājies apavus vai apģērbu, pievērs uzmanību ne tikai tam, vai izvēlies pareizo krāsu un izmēru, bet arī interneta veikala preču atgriešanas noteikumiem. Daudzos e-veikalos preces var atdot atpakaļtikai par papildu samaksu, tāpēc, pirms iegādājies brīnišķīgas augstpapēžu kurpes vai jaunu kleitu, pārliecinies, vai nepieciešamības gadījumā varēsi tās atdot. Ja veikala noteikumi to neatļauj, ieteicams pārdomāt, vai izvēlētais izmērs un krāsa tev patiešām derēs.

Lai gan iepirkšanās virtuālajā vidē pasaulē plaukst un zeļ, Latvijā cilvēki internetā iepērkas salīdzinoši maz. Tas daļēji saistīts ar neuzticēšanos tirgotājiem, jo krāpnieku virtuālajā vidē, protams, netrūkst. Tāpēc, pirms izdarīt pasūtījumu, būtiski pārliecināties par veikala uzticamību. IMPERFEKT veikalā, kas ir daļa no mediju uzņēmuma, tātad, tas ir publisks, klients var justies pilnīgi droši. Turklāt visas veikalā pieejamās lietas tiek izvēlētas ar īpašu rūpību un ir kvalitatīvas.

Iesakām arī pievērstuzmanību savu personas datu aizsardzībai. Apstiprinot pirkumu, jāpievērš uzmanība aizpildāmajiem laukiem. Vērsiet uzmanību, cik daudz datu tiek prasīti un vai pieprasītā informācija nav par daudz detalizēta, piemēram, papildus kartes datiem un vārdam, uzvārdam vēl jāievada kādas paroles u.tml. informācija. Lai izvairītos no riska, ka kartes dati varētu tikt nodoti krāpniekiem, ieteicams izmantot kādu pārbaudītu starptautisku norēķinu veicēju starpnieku, piemēram, PayPalvai PaySera – populārus interneta norēķinu un naudas pārskaitījumu sniedzējus.

Veic pirkumus otrdienās. Amerikāņu mārketinga analītikas uzņēmums SumAll noskaidrojis, ka, iepērkoties internetā tieši otrdienās, pircēji ietaupīja aptuveni par 4.81% vairāk nekā citās dienās.

Visbeidzot, seko mīļākajiem zīmoliem sociālajos tīklos. Nereti zīmoli savos sociālo tīklu kontos paziņo par atlaidēm, jauniem piedāvājumiem, preču klāsta papildinājumiem un citām vērtīgām akcijām. Sociālajos tīklos pieejamā informācija noderēs katru reizi, kad vēlēsies iegādāties savu iecienītāko zīmolu preces internetā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.