6.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

7 satriecošas lietas, kas notika pēc tam, kad es pametu sociālos tīklus

 

Protams, visi mani draugi ir sociālajos tīklos, tāpēc viņi bija nedaudz pārsteigti par šādu soli. No sākuma es jutos nedaudz neērti, jo nebija, kur paskatīties ierasto laika joslu vai bildes, bet pēc tam es sapratu, dažas lietas…

Mana kafija izrādījās karsta. Es nodomāju, ka varbūt daru kaut ko citādāk, bet patiesībā iemesls ir tāds, ka es kafiju pagatavoju un uzreiz izdzēru, nevis vēl paralēli pavadīju laiku, mēģinot uztaisīt perfekto rīta selfiju.

Es pārstāju steigties. Es pamanīju, ka sāku ierasties visur laicīgi vai par ātrāk, nevis skrēju kā traka, lai paspētu aizskriet pēdējā minūtē. Tas tāpēc, ka es mājās nepavadīju laiku, pārlasot draudzeņu ziņas.

Es aizmirsu par masieri. Manas hroniskās sprandas sāpes pazuda. Es sāku mazāk tērēt laiku, skatoties uz leju, telefona ekrānā. Tagad es vairāk skatos apkārt un jūtos labāk.

Man pazuda “paskaties uz mani” sindroms. Kad es regulāri liku kaut ko sociālajos tīklos, es gaidīju reakciju: komentāru vai „like”. Man bija vajadzīga tieši reakcija. Ja kāds ieraksts neguva pietiekami labu atsaucību, es to bez žēlastības izdzēsu. Es gribēju, lai apkārtējie skatās tikai uz mani. Man bija vajadzīgs apliecinājums tam, ka esmu lieliska.

Es sāku sacensties tikai pati ar sevi. Pārskatot kāda Instagram kontu, es automātiski sāku to salīdzināt ar savējo. Ar to, cik laba vai slikta ir mana dzīve un manas bildes. Tagad es to vairs nedaru. Es netērēju laiku, lai sacenstos ar virtuālajām dzīvēm. Tagad es sacenšos tikai ar sevi, katru dienu uzstādot sev jaunus mērķus.

Es ieraudzīju cilvēkus. Tā vietā, lai cītīgi sekotu līdzi jaunām fotogrāfijām internetā, es tagad cenšos patiesi redzēt cilvēkus. Es pamanīju to, ka cilvēks „online” un cilvēks reālajā dzīvē ir divi atšķirīgi cilvēki. Un es redzu viņus tādus, kādi viņi ir – ar trūkumiem un talantiem, tikai reālus.

Man ir daudz vairāk laika sev. Es iemācījos būt sev par labāko draugu. Es tik ļoti paļāvos uz citiem un viņu viedokli, ka aizmirsu par to, kā jāizturas pret sevi. Tagad, kad es netērēju laiku sociālajiem tīkliem, es atkal varu iepazīties ar sevi. Es varu darīt to, ko mīlu. Piemēram, rakstīt un gleznot. Un izrādās, ka virtuālās uzslavas man pat nav vajadzīgas.

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.