6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Skaistuma padomi: Kā ikdienā rūpēties par plāniem matiem

 

Plānu un retu matu īpašnieces zina, ka jebkurš nepareizi izvēlēts matu kopšanas līdzeklis situāciju padara vēl sliktāku. Šādiem matiem ir nepieciešamas īpašas rūpes. Sākot jau ar saudzīgu ķemmēšanu un beidzot ar matu barošanu bez noslogošanas. Pareizas rūpes piešķirs matiem tik nepieciešamo apjomu un spēkus, kā arī pasargās no pastiprinātas lūšanas.

Šampūnu ir jāizvēlas rūpīgi, nosakot, kāds ādas tips ir uz matainās galvas daļas. Vislabāk būtu izvēlēties līdzekli, kuram piemīt barojošas īpašības, kuru sastāvā ir arī keratīns un proteīns.

Speciālie, attīrošie līdzekļi ar laiku padarīs matu struktūru gludu, vizuāli mats šķitīs resnāks, bet kopēja matu rota – apjomīgāka. Kas attiecas uz balzamiem un kondicionieriem, tad labāk būtu atteikties no to lietošanas, jo lielākā to daļa matus padara tikai smagākus (un plānu matu gadījumā tas nav vajadzīgs). Pēc šampūna lietošanas labāk izmantot dabiskus līdzekļus un matu maskas, kuru sastāvā ietilpst dažādi ārstnieciskie augi – nātre, kumelīte, salvija, dadzis.

Izvēloties matu veidošanas līdzekļus, būtu ieteicams pievērst uzmanību šādām lietām:

-tie nedrīkst piešķirt matiem smagumu un „salīmēt” tos;

-nevajadzētu izvēlēties vasku vai gēlu;

-nevajadzētu izmantot lokšķēres un taisnotājus;

-fēna izmantošanu jāsamazina līdz minimumam.

Nevajadzētu uzkasīt matus. Lai izveidotu dabīgas lokas, neizmantojot karstos palīglīdzekļus, matus var izmazgāt vakarā un iet gulēt ar sapītu bizi.

Matu ķemmēšanai labāk izmantot ķemmi, kas veidota no dabīgiem sariem. Metāla vai plastmasas sari bieži vien plēš un traumē matus, tāpēc tādas labāk neizmantot.

Matu augšana uzlabojas, ja tiek uzlabota asinsrite galvas ādā, tāpēc viegla masāža matu mazgāšanas laikā nāks tikai par labu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.