4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Septiņas lietas, ko nedrīkst darīt strīda laikā

 

Strīda laikā ievainot otru cilvēku ir ļoti viegli – ar asiem vārdiem un neapdomātu rīcību. No kā vajadzētu izvairīties, lai kaitējums būtu pēc iespējas mazāks?

Neiejauc strīdā citus ģimenes locekļus. Jūsu strīds ir tikai jūsu abu darīšana. Iejaucot konfliktā citus cilvēkus, jūs riskējat sabojāt attiecības vēl vairāk. Pie tam, ja tu drīz vien strīdu aizmirsīsi, citi ģimenes locekļi to tik ātri nedarīs.

Izvairies no vardarbības. Strīda laikā cilvēki parāda sava rakstura sliktākās īpašības. Daži cilvēki pat ķeras pie vardarbības. Acīmredzams, bet ļoti nepieciešams padoms: neļauj ne sev, ne partnerim vicināt dūres. Un nav svarīgi, cik dusmīgi jūs esat.

Nekrauj visu kaudzē. Ja strīda iemesls ir nenomazgātu trauku kaudze, tad, lai tā arī paliek. Nevajag partnerim atgādināt par to, kas bija vēl pagājušo nedēļ vai pirms gada. Nevajag mazos, sadzīviskos strīdus pārvērst par ieilgušu konfliktu.

Nekad nerunājiet par šķiršanos. Šķiršanās – tas ir sliktākais vārds, ko var pateikt strīda karstumā. Šie vārdi nodara lielas sāpes otram cilvēkam. Un, jo biežāk tos saki, jo ātrāk šķiršanās var kļūt par realitāti. Ja jūs mīlat viens otru, tad nekādā gadījumā nerunājiet par šķiršanos.

Nekad nepamet māju strīda karstumā. Aiziet strīda laikā – tas nozīmē, ka tev nav patīkami atrasties ar cilvēku vienā telpā. Skaļi aizcērtot durvis un aizbēgot, tu konfliktu neatrisināsi. Labāk pagaidi, kamēr partneris nomierinās, un tad visu izrunājiet kā pieauguši cilvēki.

Neejiet gulēt atsevišķi. Dodoties gulēt atsevišķi, jūs parādāt, ka neesiet gatavi salabt. Ejiet gulēt kopā. Kaut vai ar muguru pret muguru. Kas zina, varbūt no rīta jūs jau būsiet viens otra apskāvienos un strīds būs aizmirsts.

Nestrīdieties publiski. Ja jūs strīdaties publiski, tad visticamāk necieniet viens otru un arī apkārtējos cilvēkus, kuri vienkārši grib labi pavadīt laiku, nevis klausīties jūsu drāmu. Labāk pagaidiet, līdz nokļūsiet mājās.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.