11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā pārstāt grauzt nagus reizi par visām reizēm – 8 padomi

 

Kā likums, ieradums grauzt nagus parādās bērnībā un saglabājas diezgan ilgu laiku (dažkārt visu dzīvi) un noved pie ne tikai kosmētiskiem defektiem, bet arī daudz nopietnākām problēmām.

Kāpēc nevajadzētu grauzt nagus

Regulāra nagu apgraušana, protams, nevienu nenogalina, taču nepatīkamus brīžus gan var sagādāt:

  • Tiek bojāta nagu forma un ādas stāvoklis ap tiem, kā dēļ var rasties iekaisums;
  • Pasliktinās zobu stāvoklis, taču, kā zināms, zobi nav nagi. Neataugs. Pie tam, visvairāk cieš tieši priekšējie zobi, un tos apkārtējie vienmēr pamana pirmos.
  • Palielinās gremošanas sistēmas darbības traucējumu risks. Uz rokām, it īpaši zem nagiem, dzīvo liels daudzums mikrobu. Ja tu regulāri liec rokas mutē, agri vai vēl sliktās baktērijas uzbruks tev no iekšienes.

Kā atbrīvoties no kaitīgā ieraduma

1.Regulāri griez nagus – jo īsāks nags, jo grūtāk ir to grauzt.

2.Veido profesionālu manikīru – Tev būs žēl to izbojāt. Pirmkārt, tāpēc, ka tas ir skaists, un, otrkārt, tāpēc, ka nav lēts. Ja uzliek mākslīgos nagus, tad graušanas process tiek apgrūtināts vēl vairāk.

3.Sāc saudzēt vienu nagu – atmet ieradumu pakāpeniski: iesākumā aizliedz sev grauzt, piemēram, īkšķa nagu. No sākuma nebūs viegli iegaumēt aizliegumu, bet galu galā vismaz viens pirksts būs pasargāts. Ar laiku pievieno vēl vienu nagu, un tā līdz negrauzīsi vispār.

4.Izmanto speciālos pārklājumus ar rūgtu garšu – Šādus līdzekļus var nopirkt aptiekās un skaistumkopšanas preču veikalos. Kāds prieks ir grauzt nagus, ja nav garšīgi?

5.Valkā cimdus vai aizlīmē nagus ar plāksteriem – agresīva, bet efektīva metode. Šajā gadījumā tu fiziski netiksi nagiem klāt.

6.Pavēro sevi – Pamēģini saprast, kādos gadījumos un kādā emocionālajā stāvoklī tu stiep rokas mutē. Iespējams, ka tevi provocē nelīdzena naga maliņa vai arī tev vienkārši ir garlaicīgi. Ja tu zināsi iemeslu, kontrolēt būs vieglāk.

7.Nomaini vienu ieradumu pret citu – Biežāk turi kaut ko rokās – pamīsi pretstresa bumbiņu, paklikšķini pildspalvu. Nagu vietā pagrauz ābolu vai pakošļā košļeni.

8.Aizej pie ārsta – Dažkārt nagu graušana signalizē par emocionālo pārslodzi. Ja tu jau visu esi izmēģinājusi, bet atmest ieradumu nav izdevies, dodies pie speciālista.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.