2 C
Rīga
piektdien, janvāris 22, 2021

Recepte: Kā pagatavot ideālus ķirbju mafinus

 

Foto: Thekitchn.com

Mīksti, gaisīgi, mutē kūstoši ķirbju mafini – tas ir tas, kas ir vajadzīgs rudenī. Pagatavot tos var samērā vienkārši, bet rezultāts ir satriecošs!

Sastāvdaļas: 1¾ glāzes miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 1 tējkarote kanēļa, ½ tējkarote sasmalcināta ingvera, ¼ tējkarote muskatriekstu, ¼ tējkarote maltu krustnagliņu, ½ tējkarote sāls, 6 ēdamkarotes sviesta, 1⅓ glāze gaiši brūnā cukura, 2 lielas olas, 1⅓ glāze ķirbja biezeņa, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

No šīm sastāvdaļām iznāk 12 mafini.

Pagatavošana:

Dziļā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, muskatriekstu, krustnagliņas un sāli. Citā traukā ar miksera palīdzību sajauc kopā sviestu un cukuru.

Sviesta un cukura masai pievieno olas un vēlreiz kārtīgi sakuļ. Pievieno ķirbja biezeni un vaniļas ekstraktu un vēlreiz samaisa.

Pēc tam ķirbja masai pievieno sausās sastāvdaļas no pirmā trauka un sajauc ar mikseri, līdz izveidojas viendabīga masa.

Sagatavo cepampannu (ieliek papīrīšus, ja metāla forma) un pilda ar mīklu aptuveni 3/4 formiņas.

Cep 180°C aptuveni 18020 minūtes.

Pirms pasniegšanas atdzesēt.

Lai labi garšo!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!