Foto: Takprosto.cc

Sastāvdaļas: 1 kg kartupeļu, 50 g cieta siera, 30 g sviesta, 1 ēdamkarote majonēzes, 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu, 1/2 tējkarote sāls, 4 ķiploku daiviņas.

Pagatavošana:

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo tos būs jācep ar visu miziņu. Pēc tam ar dakšiņu veic pāris dūrienus tajos.

Liec kartupeļus cepeškrāsnī apmēram 180 grādu temperatūrā (tos cept būs nepieciešams vidēji 45 minūtes). Ņem vērā to, ka kartupeļu pagatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no to izmēriem.

Smalki sarīvē cieto sieru.

Sajauc sieru kopā ar mīkstu sviestu un sasmalcinātajiem ķiplokiem, klāt liekot arī majonēzi un sakapātās dilles.

No siera masas izgatavo bumbiņas, kas būs paredzētas katrai porcijai.

Kad kartupeļi jau būs gatavi un mazliet atdzisuši, veic krustveida iegriezumu tiem pa vidu.

Katram kartupelim pa vidu liec siera masas bumbiņu un ieliec kartupeļus uzsildītā cepeškrāsnī uz pāris minūtēm. Tas arī viss – droši liec šos gardumus galdā!

 

Avots: Takprosto.cc

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?