4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Produktīvam ir jābūt arī brīvdienās: 11 kļūdas, kuras cilvēki pieļauj

 

Mēs visi ar nepacietību gaidām brīvdienas. Taču tas, kā mēs tās pavadām, var pastāstīt par to, cik veiksmīgi mēs esam. Ko dara neveiksmīgi cilvēki?

Viņi nesastāda plānus. Nevajag brīvdienu izplānot pa minūtei, bet noteikti būtu jāiztēlojas, ko darīsi un kur dosies. Tā tu ietaupīsi sev laiku un neaizmirsīsi izdarīt kaut ko interesantu.

Viņi neatrod laiku tuviniekiem. Saspringtā darba nedēļā var gadīties aizmirst par draugiem un ģimeni. Pacenties brīvdienās to kompensēt.

Viņi neatpūšas no tehnoloģijām. Noliec malā telefonu, izslēdz darba e-pastu. Jau laicīgi pabrīdini kolēģus, ka brīvdienās uz zvaniem neatbildēsi.

Viņi negūst prieku. Lai arī ko tu darītu – atpūties mājās vienatnē vai tiecies ar draugiem – obligāti dari arī kaut ko, kas sagādā tev patiesu prieku.

Viņi visu laiku guļ. Varbūt piektdienas vakarā tu par daudz iedzēri un tagad mēģini atgūties; varbūt tu vienkārši esi ļoti nogurusi no darba. Jebkurā gadījumā, ja visas brīvdienas nogulēsi, izjauksi ierasto miega ritmu un nākamajā nedēļā jutīsies vēl sliktāk.

Viņi daudz tērē. Protams, dažkārt gribas sevi iepriecināt. Taču, ja darba dienās tu sevi ierobežosi, bet brīvdienās pirksi niekus, naudu tu neietaupīsi un prieku arī negūsi. Pameklē iespējas, kā iztikt bez naudas tērēšanas.

Viņi neprāto. Darba dienās nav laika prātot par dzīvi un saviem mērķiem. Atvēli tam laiku brīvdienās.

Viņi pastāvīgi domā par darbu. Darba plānu nākamajai pirmdienai sagatavo piektdienā, bet sestdienā un svētdienā par darbu nedomā.

Viņi slinko un nožēlo to. Pēc garas darba nedēļas tā vien gribas vienkārši atslābināties un paslinkot. Taču, ja slinkošana izraisa tevī garlaicību, panīkumu un nogulētus sānus, padomā, vai tiešām tas tev ir vajadzīgs.

Viņi neatslābinās. Nevajag pārstrādāties. Ja brīvdienās it nemaz neatpūtīsies, jaunu darba nedēļu sāksi bez spēka un negūsi vēlamo rezultātu.

Viņi negatavojas jaunai nedēļai. Svētdienas vakarā var padomāt par nākamo nedēļu- sastādīt darāmo lietu sarakstu, ielūkoties savā kalendārā, izlemt, ko gribas darīt turpmākajās dienās. Tur arī slēpjas panākumu atslēga.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.