12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Iespaidīgs galamērķis un aizraujošs ceļš – maršruti braukšanas entuziastiem

 
Foto: Publicitātes

Ir ceļi, kas autobraucējiem sagādā kārtīgu adrenalīna devu asinīs,  ir ceļi, kas raisa neaizmirstamas sajūtas, un vēl ir tādi, kas sola ne vien aizraujošu braucienu, bet arī lielisku galamērķi, tāpēc “Inchcape Motors Latvia” ir apkopojis četrus lieliskus maršrutus braukšanas entuziastiem tepat Latvijā un Eiropā.

“Garākiem auto pārbraucieniem piemīt zināma romantika. Lai braucienu varētu izbaudīt ar pilnu krūti, ir svarīgi saprātīgi un ar atbilstošiem atpūtas brīžiem saplānot maršrutu, bet arī pārliecināties, ka spēkrats ir gatavs garākam ceļa posmam. Tā brīdī, kad nosprausts mērķis, tehnika nepievils,” piebilst BMW Tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Kalniem lolotā Šveice

Ja tevi aizrauj neaizmirstami piedzīvojumi, ātrums un spirdzinošs dabas skaistums, tad ieplāno pozitīvu emociju braucienu! Viens no šādiem galamērķiem ir Šveice. Valsts ar daudz pasakaini skaistiem un stāviem kalniem un slaveno alpu Ēdelveisu noteikti ir piemērota apskates vieta katram autobraucējam, kas vēlas reizē baudīt adrenalīna devu asinīs un sniegotās kalnu virsotnes.

Viena no vietām, kas Šveicē noteikti jāredz, ir Grimsela ceļš. Tas ieskauj akmeņu un kalnu grēdas, rezervuāru ezerus un burvīgus dabas skatus. Ne velti šis maršruts ir minēts teju katrā “Pasaules interesantāko ceļu” sarakstā un, salīdzinot ar lielāko daļu šauro kalnu ceļu, ir  plats un parocīgs. Braucējs var vērot kā dabas skatus, tā arī ķert asākas izjūtas straujajos līkumos. Šis maršruts atrodas Šveices dienvidos, ir 38 km garš un atrodas 2164 m virs jūras līmeņa.

Sniegots brauciens Zviedrijā

Zviedrijas pilsētā Arjeplogā, kura atrodas tikai 56 km no polārā loka, ikviens ziemas cienītājs rastu baudu no sniegota brauciena. Šajā mazajā pilsētā laikapstākļi ziemā ir visnotaļ bargi – milzīgas sniega kupenas, mīnus 20 grādi un bieza ledus kārta pāri ezeriem un upēm.

Arī BMW komanda ir izbaudījusi pilnu emociju buķeti, testējot tur jauno BMW X3, kurš interesentiem būs pieejams jau novembrī. Auto driftēja jeb veica apzinātu sānslīdi gan pāri milzīgam, sasalušam ezeram, gan pa sniegotiem, šauriem un kupenām bagātiem ceļiem. Brauciens nelika vilties – lielisks ceļš un neaizmirstami skati ikkatrā kilometrā! Video: https://www.youtube.com/watch?v=y-7GfHJnOT0

Līkumiem bagātā Austrija

Vēl viens no ekstrēmiem un aizraujošiem auto ceļiem, kurš spēs sagādāt “tauriņus vēderā” ikvienam auto entuziastam, ir Austrijas “Grossglockner” augstkalnu ceļš.  Trīsdesmit astoņiem līkumiem bagātais ceļš ir 48 km garš. Varētu šķist, ka tas ir maz, taču pietiekami, lai autobraucējs nobaudītu patīkamu, drošu un vizuāli pievilcīgu braucienu, kā arī iepazītu Austrijas kalnainos ceļus.

Latvijas kalnainie Kangaru ceļi

Aizraujošu braucienu un skaistus dabas skatus var izbaudīt tepat Latvijā. Viens no maršrutiem, kur uzlabot savas braukšanas iemaņas, iekļaujoties atļautajā ātrumā, ir Kangaru kalnu ceļš.

Šis maršruts ir interesants ar tā divejādo dabu – tas var būt kā vēsturisks, mitoloģisks apskates objekts, gan arī kā aizraujošs brauciens ar auto.  Tam raksturīgi īpaši izteikti un asi līkumi ar Latvijas reljefam neraksturīgām nogāzēm, kas dažviet pārsniedz pat 20 metrus. Tas ir viens no gleznainākajiem ceļu posmiem Latvijā. Savukārt, kad iesildītas braukšanas iemaņas, var doties nelielā pastaigā – no Lielajiem Kangariem paveras brīnišķīgs skats uz Lielo Kangaru ezeru un Lielkangaru purva akačiem.

Lai kuru ceļu arī šoziem mērojat, izvērtējiet savas spējas un brauciet laikapstākļiem un ceļa segumam atbilstoši, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus un atļauto ātrumu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.