5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ar ko atšķiras dehidrēta āda no sausas (un kā atgūt tās veselību un skaistumu)

 

Sausa un dehidrēta āda ir divi atšķirīgi jēdzieni. Ja tev piemīt sausa āda, satraukumam nav pamata. Bet dehidrētu ādu gan ir jāārstē.

Sausa āda

Tas nav nekas traks, jo tāda tā ir dabiski. Šāda āda ir sausa, matēta, biežāk pakļauta lobīšanās riskam un dažreiz izskatās blāva. Viss tāpēc, ka šādā ādā ir maz taukvielu.

Kā cīnīties?

Uz visiem laikiem no sausas ādas atbrīvoties neizdosies – tu ar tādu esi piedzimusi, un neko mainīt nevari. Taču veselīgu skatu gan tai var piešķirt: ir jālieto mitrinoši krēmi un maskas, pēc dušas jāsmērē losjons un ikdienā jālieto tie produkti, kuri ir piemēroti tieši tavam ādas tipam.

Bieži vien sausu ādu jauc ar dehidrētu, taču otrā atšķiras ar izteiktām krunciņām un pamanāmiem asinsvadiem.

Dehidrēta āda

Par tādu var kļūt jebkura āda, un tas vairs nav tips, bet gan laicīgs stāvoklis. Kāpēc āda tāda kļūst? Pirmkārt, ūdens trūkuma dēļ. Nepietiekams ūdens daudzums organismā ietekmē ne tikai tā kopējo, iekšējo stāvokli, bet arī to, kā tas izskatās no ārpuses. ‘

Savu lomu spēlē arī retā kopšana: mitrināšana ir obligāta, it īpaši rudens-ziemas periodā. Ādu spēcīgi ietekmē aukstais laiks, sausais gaiss un aizraušanās ar sauļošanos.

Pie tam, mitruma trūkumu var veicināt arī alkohola lietošana, smēķēšana, stress, neizgulēšanās, nepareizs uzturs un dabīgā novecošana.

Tā kā no vecuma neaizbēgsi, atliek mainīt ēšanas paradumus un atteikties no kaitīgajiem paradumiem! Dehidrēta āda ir jāārstē, jo tā dēļ āda zaudē elastību, parādās grumbiņas, apsārtumi, nieze un diskomforts.

Kā cīnīties?

Jāsāk ar ūdens dzeršanas režīma atjaunošanu. Tikai pēc tam pieslēdzas arī pareizs uzturs un pilnvērtīgs miegs. Tas viss palīdzēs orgnaismam mitrināties.

Ar iekšēju mitrināšanu vien nepietiks. Ir jāliek klāt arī ārējā – mitrinoši krēmi, maskas dehidrētai ādai, termālo ūdeni. Un nekādu ziepju! Tās vēl vairāk sausina ādu! Tā vietā izmanto pieniņu.

Tāpat uz laiku būtu jāatsakās no attīrošiem skrubjiem, jo tie vēl vairāk traumē ādu.

Seko līdzi šiem vienkāršajiem noteikumiem, un tavs ķermenis izskatīsies veselīgs un svaigs. Jebkurai ādai, neatkarīgi no tipa, ir nepieciešamas rūpes. Neaizmirsti par to!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.