10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Recepte: Makaroni ar ķirbi un sieru

 
Foto: Aija Geida/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas:

• 500 g makaronu
• 75 g cietā siera
• 300 ml buljona
• 350 g ķirbja
• Sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Šķipsniņa malta muskatrieksta
• Tējkarote sāls

Pagatavošana.

Ķirbi ietin folijā un cep cepeškrāsnī +200 °C, līdz tas mīksts. Pa to laiku nomizo un sagriež gabaliņos sīpolu, sakapā ķiploka daiviņas.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie zeltaini brūni. Cieto sieru smalki sarīvē.

Lielā ūdens daudzumā izvāra makaronus un nokāš.

Ķirbja gabaliņus ieliek blenderī un kuļ, ik pa laikam pielejot nedaudz buljona, līdz iegūta vidēji šķidra viendabīgas konsistences mērce. Tai pievieno sarīvēto sieru, sāli, maltus melnos piparus un muskatriekstu, apcepto sīpolu un ķiplokus.

Samaisa, pieber izvārītos makaronus un vēlreiz samaisa. Pasniedz ar zaļumiem.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.