1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Lai manikīrs un pedikīrs kalpotu ilgāku laiku – 10 ieteikumi tā saglabāšanai

 

Lai nagu laka ilgāk noturētos uz nagiem, ir jāliek bāzes lakas slānis un pēc lakošanas ar pamatkrāsu – aizsargslānis. Ar aizsargājošo laku nagi ir jālako katru dienu, tad pamatkrāsa noturēsies daudz ilgāk.

1. Pārāk biezs nagu lakas slānis slikti žūst un viegli atslāņojas. Uzlako vienu lakas slāni un dod tam pilnīgi izžūt. Tikai tad uzklāj otru slāni. Eksistē arī nagu lakas, kuras neprasa otrreizējo lakošanu. Tādā gadījumā mēģini vienā slānī uzlikt tik daudz lakas, lai iegūtu nepieciešamo toni.

2. Trešais nagu lakas slānis ir ideāls veids, kā sabojāt manikīru.

3. Uzklāj nagu laku ar trim dažādām otiņas kustībām: no vidus uz augšu un uz leju, tad pa vienai uztriepei pa labi un pa kreisi.

4. Laka sacietē pāris minūšu laikā, bet pilnīgi tā izžūst 12 stundu laikā. Ja tu nolakoji nagus, nevajadzētu veikt mājasdarbus un mazgāt traukus.

5. Ja lako nagus vakarā, tad pirms gulētiešanas uzklāj nagiem eļļu, tā tu izvairīsies no segas vai palaga nospiedumiem. To pašu var izdarīt arī ar pedikīru, lai nepaliktu zeķubikšu vai zeķu nospiedumi.

6. Pirms nagu lakošanas pārliecinies, ka tie ir tīri: bez eļļas paliekām un nagu putekļiem. Pirms manikīra veikšanas nagus labāk notīrīt ar speciāliem līdzekļiem vai nagu lakas noņēmēju.

7. Ja tavi nagi ir plāni un mīksti, tad pastāv vēl lielāka iespējamība, ka nagu laka atslāņosies. Iemesls tam ir vienkāršs – nags lokās, bet nagu laka nē.

8. Nagu laka vislabāk turas uz gludiem nagiem. Reizi mēnesī pamēģini nogludināt nagu virsmu ar speciālo pulēšanas līdzekli. Biežāk nevar, jo nagi no tā paliek plānāki un mīkstāki.

9. Lai nagu laka kalpotu ilgāk, uzglabā to tumšā, vēsā vietā. Pirms lietošanas nekrati pudelīti, jo laka sajaucas ar gaisu. Pagrozi pudelīti starp plaukstām. Pēc lakošanas notīri pudelītes kakliņu ar salveti un nagu lakas noņēmēju. Tikai tad var droši taisīt pudelīti ciet un nagu laka būs derīga līdz pat 2 gadiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.