14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Universāla stila recepte: Starpsezonas ķērieni un jaunās sezonas aktualitātes

 
Foto: Publicitātes

Ikvienai modes dāmai aktuāls ir jautājums – kā kombinēt jaunākās sezonas stila tendences, izveidot interesantu un modernu garderobi, bet jaunu apģērbu iegādei “neiecērtot pamatīgu robu” savā budžetā? Atbilde ir pavisam vienkārša – kombinējot rudens un ziemas sezonas aktuālās tendences ar starpsezonas izpārdošanas ķērieniem. Trīs universāla stila receptes – apģērbu komplektēšanas padomus iesakatirdzniecības centrs DominaShopping sadarbībā ar žurnālu redaktori, grāmatas “6 minūtes 365 dienas” autori Sandu Krastu.

Sarkans plus sarkans

Tā vietā, lai sarkanu džemperi izvēlētos kā akcentu pie ziliem džinsiemvai vienkārši kopējo tēlu tikai papildinātu ar sarkanu rokassomu vai apaviem, šajā sezonā dāmas sarkanu izvēlas visu no matu galiem līdz papēžiem.

Sanda Krasta stāsta: “Šis ir tas rudens, kad sarkanais redzams visur – adījumos, vakarkleitās, aksesuāros, slēpošanas kostīmos, jo gluži kā sarkanā lūpu krāsa, arī apģērbā sarkanais piestāv mums visām.” Sarkanajam ir tik daudz nokrāsu – spilgtais, ķieģeļsarkanais, bordo, rubīnsarkanais – un tās visas draudzējas savā starpā. Tieši tāpēc šis trends ir viegli komplektējams, jaunāko kolekciju sarkanos elementus miksējot ar jau aizvadīto sezonu krāšņumiem.

Viens no ērtākajiem šī rudens komplektiem būs brīva griezuma bikses un oversize adījumi, ikdienā komplektējami ar augstpapēžu apaviem, savukārt brīvdienās ar kedām vai ērtiem zābakiem.

Rūtaiņi

Sauciet tās par rūtīm vai rūtiņām – bet šis nu ir tas elements, kam šoruden (gluži tāpat kā citus rudeņus) droši var piešķirt galveno lomu ikdienas garderobē. Rūtaini ir gan bikškostīmi, gan plisēti svārciņi, vīrišķīga griezuma mēteļi un pat vakarkleitas. Turklāt rūtīm, kas liktas kopā, nebūt nav jābūt vienāda izskata – tās itin labi spēlējas dažādos izmēros un variācijās.

Arī šis trends ir viegli komplektējams, jaunākās kolekcijas elementus jaucot kopā ar jau aizvadītajās sezonās iegādātajām rūtīm. Iespējams, šī rudens “rūtainis” #1 ir oversized rūtaina žakete, ko var kombinēt ar ­– teju jebko.

Ziedi no dīvāna

Stāsts par ziediem nebūt neattiecas uz pavasari vien – mēs drīkstam ziedēt visu gadu, turklāt šajā rudenī ziedu apdrukas pieejamas plašā klāstā. Tiesa, modes dizaineri šajā sezonā iedvesmojušies nevis no vienmēr priecīgajām saulespuķēm vai magoņu pļavām, bet gan vecmāmiņu viesistabu tapetēm, dīvānu un tapešu vintage puķes pārnesot uz visiem apģērba gabaliem pēc kārtas – no ikdienas džemperiem līdz pat grezniem vakartērpiem.

Arī ziedi labi draudzējas cits ar citu no visdažādākajiem dārziem (un dīvāniem), tāpēc tos var kombinēt gan tērpa augšdaļā, gan apakšpusē. Galvenais nosacījums – rudenīgi piesātināti toņi un mazliet vintage piesitiens.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.