2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

20 lietas un darbības, kas grauj attiecības. Ne tikai izlasi, bet arī iegaumē!

 

Ir daudzas lietas, kuras mēs darām pilnīgi neapzināti, bet kuras ir spējīgas iznīcināt jebkuras attiecības. Par dažām no tām… 

Mēģinājumi mainīt vienam otru. Ideālu cilvēku nav, bet nevajag jaukt ieradumus ar rakstura īpašībām. Ir lietas, kuras cilvēkam nav pa spēkam sevī izmainīt, lai kā tu viņam to nepārmestu. Tāpēc neliec vienā traukā pa māju izmētātās zeķes (ieradums) un piekto reizi sezonā pazaudētu lietussargu ( izklaidība – rakstura iezīme).

Iepazīšanās ar vecākiem. Ir labi, ja esi pazīstama ar otrās pusītes vecākiem ( bet viņš/viņa – ar tavu). Vēl labāk, ja vecāki savā starpā draudzējas. Diemžēl tā negadās bieži. Znots var nepatikt potenciālajai sievasmātei, bet vedekla – vīramātei, bet tas nedrīkst ietekmēt pāra iekšējās attiecības. Neņem līdzi mīļoto uz ģimenes vakariņām. Neko, izņemot sabojātu noskaņojumu, tās nesola.

Telefons. Pārsteidzoši, cik ātri sīkrīki kļuvuši no palīgiem par šķīrējiem. Tā vietā, lai baudītu tuvību ar mīļoto, mēs stundām runājam pa telefonu, rakstām SMS, sērfojam sociālajos tīklos. Protams, reizēm gadās patiešām svarīgas lietas, bet, beigu beigās, nav neka svarīgāka par tuvu cilvēku.

Publiski pārmetumi. NEKAD neskaidro attiecības publiskās vietās. Tu samulsināsi ne tikai savu partneri, bet arī visus apkārtējos. Lai arī gribas salikt visus punktus uz “i” tieši tagad un te, dariet to tikai divatā.

Strīdi. Nesaskaņas ir neizbēgamas. Strīdi ir laimīgu attiecību sastāvdaļa, bet nepārkāpiet robežas. Neapvainojiet viens otru, nestādiet savu aizvainojumu augstāk par partnera un atcerieties, ka nav tādu nesaskaņu, kuras nevarētu atrisināt kompromisa ceļā.

Klusēšana. Neviens nevar nolasīt tavas domas, pat jūsu mīļotais cilvēks. Ir problēma? Pasaki par to. Kaut kas nepatīk? Runā.

Piedošana. Visi kļūdās, arī tu. Mācies piedot. Neturi sevī aizvainojumus un nekrāj to. Tas ne tikai glābs tavas attiecības, bet arī palīdzēs izvairīties no nevēlama stresa.

Ne tajā brīdī, ne tajā vietā. Svarīgi jautājumi jāapspriež tam piemērotā brīdī un vietā. Nevajadzētu uzsākt sarunu, piemēram, par dzīvesvietas maiņu, kad vīrietis ir pārnācis no darba un ir pārguris. Atlieciet sarunu uz citu laiku.

Finanses. Attiecības paredz, ka jūs ne tikai ņemiet, bet arī dodiet. Nevajadzētu šajā gadījumā būt sīkumainam, īpaši finansiālos jautājumos. Vienojieties par galveno: kā vest saimniecību, apmaksāt rēķinus, sadalīt budžetu. Bet nepieļaujiet frāzes: “ brīvdienās iesim uz kino, bet maksāsi tu, jo es maksāju pagājušajā reizē”.

Izpūst no mušas ziloni. Neviens nav ideāls. Viņš aizmirsa iznest atkritumus? Viņš nopirka nepareizo jogurtu? Viņa nesamaksāja par internetu? Tici, tas viss ir muļķības, kuras nav tavu pārdzīvojumu vērtas.

Spiegošana. Mīlestība balstās uz uzticības. Tavam mīļotajam cilvēkam var būt privātā telpa. Cieni to. Nelasi SMS, neieskaties e-pastā, neložņā pa kabatām. Tas viss ievaino mīlestību un grauj attiecības.

Greizsirdība. Kāds domā, ka greizsirdība ir mīlestības pazīme, vēl kāds, ka tas ir egoisms un necieņa. Jebkurā gadījumā cieš abi: viens mokās ar aizdomām, otrs apvainojas par neuzticību. Kā ar to cīnīties? Vienkārši esiet godīgi – nedodiet un nemeklējiet iemeslu greizsirdībai.

Salīdzināšana. Aizmirstiet par saviem bijušajiem, viņi palika pagātnē. Tagadnē ir jauna mīlestība. Un to ir viegli izjaukt, ja salīdzināsi partneri ar iepriekšējiem.

Kopā 24 stundas diennaktī. Cilvēkam psihofizioloģiski ir vajadzīga vientulība. Netiecies pēc tā, lai katru minūti pavadītu ar mīļoto kopā. Gluži pretēji, jo mazāk laika kopā, jo tas ir vērtīgāks.

Meli. Meli ir kā ūdens – spējīgs izskalot mīlestības pamatus, pat pašus stiprākos. Saki godīgi, ja zupa ir nedaudz pārsālīta vai dāvātā kleita nepatīk, un mācies adekvāti pieņemt tādu taisnību adresētu tev.

Meli pašam sev. Reizēm attiecības izjūk ne tāpēc, ka mēs melojam partnerim, bet tāpēc, ka neesam pietiekami godīgi pret sevi. Vai tas īstais cilvēks, ar kuru es gribētu sagaidīt vecumdienas? Vai es tiešām vēlos atdot sevi šīm attiecībām? Kamēr tu godīgi neatbildēsi sev uz šiem jautājumiem, tu nesasniegsi harmoniju attiecībās.

Nepārliecinātība par sevi. Jo zemāks ir tavs pašvērtējums, jo neaizsargātāks jūtas tavs partneris. Neļauj kompleksiem radīt jautājumus: vai es esmu izvēlējusies īsto cilvēku? Ko viņš/viņa man var dot, ja netic saviem spēkiem?

Mērķi. Kas būs tālāk? Pie kā novedīs jūsu attiecības? Ir jāzina, vai tavi mērķi sakrīt ar partnera mērķiem.  Varbūt viņš nemaz neplāno tuvākajā laikā precēties, bet tu gan jau sapņo par ģimeni. Nekautrējies uzdot šos jautājumus un nebaidies pārtraukt neperspektīvas attiecības.

Mīlestība kā pašsaprotama. Tiek uzskatīts, ka mīl nevis par kaut ko, bet tāpat vien. Viss pareizi. Bet arī šai medaļai ir otra puse – mīlestību nevar uztvert kā pašsaprotamu. Esi pateicīga cilvēkam, kurš ir tev līdzās.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.